Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.01.2021. u 08:50

Samo neka se što više dobročinitelja “samopromovira” jer je to i poziv drugima da učine isto za unesrećene

Nije samo potres pokazao svoju razornu moć. Pokazali su to i kojekakvi destruktivci u politici, medijima i na društvenim mrežama koji iz puke obijesti, pakosti ili uobičajenih ideoloških ili politikantskih razloga i u tragičnim okolnostima pune nam glave izmišljenim ili napuhanim pričama, kritizerstvom i sličnim manipulacijama te zapravo samo izmiču jedino preostalo tlo pod nogama onima koji su ostali bez svega.

Naravno da divljenje i ponos izaziva koliko je znanih i neznanih pojedinaca spremno pomoći i naravno da je taj osjećaj solidarnosti i zajedništva u medijskoj prezentaciji dobio naglašeni značaj, jer je ohrabrujuće saznanje za ljude u nevolji da je čitava Hrvatska uz njih. Ali sada je, a pogotovo će to biti važno kad taj zanos mine, i da država zna, može i čini sve što je u njezinoj moći da im što prije reorganizira život. Stoga je konstruktivna kritika dobrodošla, ali ona populistička, politikantska i defetistička kritika psihološki može imati poguban učinak u teškim emocijama nabijenim okolnostima.

Koji je smisao toga što se i iz mrvica, neke krive riječi ili geste, izvlače defetistički zaključci o tomu kako bi sve propalo jer država ne čini ništa da se mnogobrojni pojedinci nisu samoorganizirali. A onda kad se ministrica turizma pohvali što turistički sektor čini, onda ju se pribija na stup srama jer je, zamislite, dodala da je Ministarstvo organiziralo dopremanje kamp-kućica hotelijera iz Istre. Ili prigovori o samopromociji dobročinitelja. Samo neka se “hvale” što više na korist potrebitih jer to je i poziv drugima da učine isto. Gdje su državni kontejneri, propituju dežurni kritičari, nesvjesni da ih je 286 pred bolnicama diljem zemlje zbog koronavirusa.

Ili, koliko je ridikuloznih komentara ispisano jer je Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo da se na gmail adresu ili telefonom dojavljuju potrebe za kontejnerom jer mnogi nemaju ni struje, a ni telefona. Pa naravno da će za njih to odraditi drugi. Čemu i te političke tenzije već pri raspodjeli prvih boca s infuzijom financijske pomoći. Te priče kako država nije učinila ništa samo govore da što prije treba uspostaviti stožernu organizaciju i kriznu komunikaciju jer učinjeno je puno, a može se i bolje.

Komentara 24

BE
Berlioz
09:06 04.01.2021.

Hvala Bogu da se počelo pisati o ovom problemu i bezveznjacima koji uznemiravaju javnost.

DU
Deleted user
09:53 04.01.2021.

Istina je, kao i uvijek, negdje u sredini. Nekome je čaša napola prazna, nekome napola puna, i to je tak.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:15 04.01.2021.

Može ih se točno uočiti... gradonačelnik Petrinje iz političkih razloga iz Čačićevog dupeta, Demo iz političkih razloga iz Bandićevog dupeta, Trut(ina) iz političkih razloga protiv navijača iz hdz-ovog dupeta, Fred Matić iz levičarskog dupeta, Pupovac iz etnobiznismen politike i da prikrije da u srpska sela nije ništa ulagao, raznorazni prozivatelji "selebritija" jer je lakše prozivati da prikriveno dokažeš da si ti dao... onda nebrojeni "fejzbuk reporteri" koji koriste svaku priliku da "pokrenu vijest" ... i na koncu petokolonaši kojih u Hrvatskoj nikad ne manjka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije