Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
135 9°C
 • Avatar abakus
  abakus:

  Novac, novac i prokleti novac je u pitanju... Novac kojeg je sve manje. I strah od trena kada će se dosad zaštićeni pojedinci morati suočiti s onim što se zove rad i tržište. Da, dosta bi bilo. Ali pitanje je ... prikaži još! koliko će onih na koje se ovaj tekst odnosi biti ga uopće u stanju pročitati s razumijevanjem. I s voljom da ga razumiju. Rekao bih da moramo pričekati da jednostavno biologija odradi svoje... a odradit će, bez brige... ali činjenica je da u međuvremenu izumiremo i iseljavamo se tj. da smo pred demografskim slomom. Nisam optimist. Ali još uvijek se nadam...

 • jozomali:

  bakulušiću baš sve si dobro rekao osim što si propustio kazati (a možda i ne znaš) da je horda od 97 ooo slovima devedesetsedamtisuća komunista se nakon sloma SFRJ i CKSKH automacki prešaltalo u HDZ, pa je upravo ta "nacionalna" ... prikaži još!" stranka postala koncetrat zla i nevolje za hrvate!

 • bakulušić:

  Kada se zloupotrijebe plemenite ideje kao što su abolicija i pomirba onda dobijamo situaciju kakva je trenutno u Hrvatskoj. U samom početku je sve krenulo naopako. Ključevi od blagajni i društvenog kapitala su ostali u rukama komunističkih direktora i partijskih ... prikaži još! sekretara. Sirotinja je mogla uzeti pušku i krenuti na bojišnicu, što je i učinila. Nakon povratka s bojišnice, puške su vraćene i sirotinja je ostala praznih ruku. Komunistički direktori i partijski sekretari nisu vratili ključeve blagajni i društvenog kapitala. Moć upravljanja, rukovođenja i raspolaganja društvenim kapitalom je ostala u njihovim rukama. Više se nisu zvali komunisti i nitko nije smio reći da vidi komuniste jer bi ga proglasili ludim. Kakvi komunisti kad komunista više nema? Samo lud čovjek i onaj koji mrzi može vidjeti komuniste! I Jugoslavene? Kakvi Jugoslaveni kad Jugoslavije više nema? Tako je počelo i tako je nastavljeno izluđivanje. I još će dugo trajati jer nitko ne da moć iz svojih ruku. Moć, privilegije i, kao što Abakus reče - novac.To je odgovor na pitanje je li već dosta. Je, dosta je ali neće prestati još dugo vremena.

Još iz rubrike Premium

policija
RENATA RAŠOVIĆ

Koju poruku šalje vrh policije kažnjavanjem zviždača iz Zadra?

Macron i Merkel
TOMISLAV KRASNEC

EPP je moćna organizacija, ali oslabljena u eri zalaska Merkel i uspona Macrona

4
Blaženka Divjak o štrajku
IVA PULJIĆ-ŠEGO

Članica Vlade Blaženka Divjak ograđuje se od premijera!?

3