20 10°C
  • kajtebriga:

    Dobro ste napisali G. Despot. Oni ne mogu bez ideologije jer ispod te tzv. borbe je praznina i mrznja pa samo lupaju po Crkvi. Dajte vi nama konkretne prijedloge kako unaprijediti Hr, ali oni nju ne vole pa im to ... prikaži još! ne pada na pamet. Neka bude oporba, ali konstruktivna i ucinkovita.

  • Karloibili:

    Ružno je i neetično prešućivati činjenicu da su Hrvati bili nositelji vašeg svetog NOB-a i najbrojniji u sastavu partizanskih postrojbi. Nisu se (u ogromnoj većini slučajeva ) naši očevi i djedovi borili za uspostavu komunističke diktature i velikosrbizma u SFRJ, ... prikaži još! nego su se borili, a mnogi i poginuli, za oslobođenje od stranih zavojevača. Ljevičari nisu ni za što krivi, oni su jednostavno takvi (čast iznimkama), neizlječivo bolesni od jugonostalgije, averzije prema hrvatskoj državi i Katoličkoj crkvi.To nije samo sramno, nego i žalosno .

  • Jedan_Zagrepčanec:

    Gospodin Despot je potpuno u pravu... Ako se postavlja pitanje financiranja nevladinih organizacija (a to su vjerske organizacije, zatim ono što se naziva NVO (engleski NGO), dakle čije je službeno ime nevladine organizacije), onda je bezobrazno uhvatiti se samo jedne ... prikaži još! od tih organizacija samo zato što nije simpatična nekoj skupini. Pošteno bi bilo tražiti jednako mjerilo za sve... Konačno, svi moji prijatelji vjernici se slažu da bi bilo bolje da se njihove vjerske zajednice financiraju od svojih vjernika, a predlažu da se to učini tako da se odredi poseban porez, točno određeni postotak jednak za sve državljane RH, koji bi išao u proračun, s time da bi ta osoba kojoj se to oduzima mogla odlučiti kome iz nevladinog sektora će ići ta sredstva: vjerskoj zajednici koju odaberu, za dobrotvorne svrhe, nekoj nevladinoj organizaciji ili nekom četvrtom već čega se predlagatelji sjete. Dakle i takozvane NGO ne bi imale drugih izvora financiranja osim toga, jer ovako su u sukobu interesa: nevladine su (kao), a plaća ih Vlada. To je oksimoron i to se mora ukinuti. Jasno, vjerske zajednice bi vjerojatno dobile jednaku količinu novca koju i sad dobivaju, a nitko ne bi smio prigovoriti zašto dobivaju te novce jer na prigovor imaju pravo samo oni koji to financiraju, a NGO baš ne bi dobro prošle jer bi malo tko dao novce ljudima kao što su one spodobe iz tih orgnaizacija.

Još iz rubrike Premium

Prosvjed Pravda za djevojčice u Zagrebu
15
Milena Zajović

Sumnjom u žrtvu silovanja jačamo predrasude

Jelena Veljača
Marinko Jurasić

Hoćemo li pritvor koristiti i za klince kad to traži “božica pravde” Jelena Veljača?

79
Europska unija
Jozo Pavković

Zašto Zapad napušta Balkan

8