Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.12.2015. u 11:08

Kada je "operacija Prgomet" definitivno propala, Milanović je krenuo u drugi dio paklenog plana. Preko svojih emisara i mimo znanja Petrova pokušao je privoljeti što veći broj zastupnika Mosta da ga podrže

Božo Petrov tvrdi da su Zoran Milanović i SDP vrbovali Mostove zastupnike istodobno dok su njih dvojica pregovarala o sastavljanju nove vlade. Petrov nije želio otkriti o kojim je zastupnicima riječ, dok je Milanović sve optužbe energično demantirao.

Tehnički premijer tvrdi da nije imao razloga služiti se takvim metodama jer je bio blizu dogovora s Petrovom kojem je, kaže, dao sve što je tražio. Sada bi se javnost trebala opredijeliti za jednog od njih na osnovu dojma i njihove "časne riječi". Moram priznati da se ovdje bez prevelikih dvojbi odlučujem za Božu Petrova. Ne zato što mislim da je on bezgrešan te da ne zna koji put prešutjeti istinu kada mu to politički odgovara, nego prije svega zato što sam se u ovo postizborno vrijeme uvjerio da je Milanović na sve moguće načine pokušavao minirati Most te da je vrlo često javno govorio jedno, a provodio nešto sasvim drugo.

Taj pakleni plan nije počeo famoznim sastankom Milanovića i Drage Prgometa u stanu ministra obrane Ante Kotromanovića, nego puno prije izbora. Očito je šef SDP-a pokušao prije početka kampanje ubaciti svoje spavače u Most koji su, tako se barem može iščitati iz njihova ponašanja nakon izbora, imali zadatak donijeti zastupnike Mosta na uzdarje koaliciji Hrvatska raste. Znajući da ima svoje ljude u Mostu, Milanović je osigurao i logističku i medijsku podršku koja je pomogla Mostu da se etablira kao najizglednija treća opcija. Milanović nije dogovorio suradnju s šefom Mosta Petrovom, nego s Prgometom koji nije uspio osigurati dostatan broj prebjega. Milanović se potrudio da mediji snime tajni sastanak u Kotromanovićevu stanu, što je Prgometu nanijelo nesagledivu političku štetu. Vesna Pusić u jednom je intervjuu neoprezno izjavila da Hrvatska raste razgovara s nekim ljudima iz Mosta.

Kada je "operacija Prgomet" definitivno propala, Milanović je krenuo u drugi dio paklenog plana. Preko svojih emisara i mimo znanja Petrova pokušao je privoljeti što veći broj zastupnika Mosta da ga podrže. Cijelo je vrijeme tvrdio da on treba biti mandatar jer uz Karamarka jedini ima izborni legitimitet.

Nije želio ni čuti o nekom drugom premijeru. Glavni odbor SDP-a odbio je sve ponude Mosta o "troglavoj vladi", a Milanović se potrudio da se mostovce napada najgrubljim uvredama. Uglavnom su ih stilizirali kao provincijalce i štetočine, a po potrebi su bili i sitni fašisti i klerikalci izišli ispod skuta Željke Markić. Milanović je pristao da Petrov bude premijer tek kada se uvjerio da nema nikakve šanse da sastavi vladu. Očito je njegov primarni cilj bio da sebi osigura mjesto predsjednika Sabora, a onda bi se pojavile "nepremostive prepreke" za formiranja vlade. U miniranju Mosta imao bi podršku svojih koalicijskih partnera.

Neiskusni Božo Petrov u zadnji je trenutak shvatio kamo ga vodi avantura s Milanovićem koji je, nažalost, spreman i lagati samo da ostane na vlasti. 

>>Petrov se mogao i prije dogovoriti s Karamarkom

>>Predsjednica se 
mora suprotstaviti nasilnom Milanoviću

Komentara 16

Avatar abakus
abakus
11:25 24.12.2015.

Bravo za komentar! Točno do u najsitnije slovo. Hajde da je i ovo netko konačno jasno i otvoreno napisao.

MR
MrkiMedo
12:11 24.12.2015.

S ovom trgovinom saborskim mandatima treba pod hitno prestati. Narod bira ljude u Sabor, a oni se zatim "prodaju". To nije demokracija. To je prava i najveća prevara birača.

DU
Deleted user
13:09 24.12.2015.

potpuno promašen članak, crna hdz-ovska boljševička propaganda. svi znaju da je milanović teški petljator, ali ako petrov ne kaže konkretno koje su zastupnike most-a sdp-ovci nazivali i tko ih je nazivao, i on je isti takav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije