Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Menadžer mu je Ljubičić, Đoković ga hvali, a HTS ignorira

mate delić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
14.05.2014.
u 20:52

Pobijedio u 11 od posljednjih 14 susreta i stigao nadomak Top 200, piše Max!

Kad su Kaštelani Mate Delić (20) i njegov godinu dana mlađi brat Duje bili mali, otac ih je u šest sati ujutro odveo ispred splitskog škvera, piše Max!

- Da vide kako se teško zarađuje kruh - objašnjava tata Miroslav.

Dečki su tako shvatili da u životu treba zapeti. U svemu što rade, pa tako i u tenisu koji su poželjeli trenirati.

- Počeo sam trenirati s pet godina zajedno s bratom Dujom. Trener nam je bio otac Miroslav koji je i danas s nama. U naš tenis utkano je puno znoja, truda, rada i ljubavi. Duje igra futurese i ima nekoliko osvojenih turnira u parovima, a tenisom se bavi i moj drugi brat Domagoj. Ima 14 godina, žestok je i jak i ima želju da nas pretekne - kaže danas Mate, koji krupnim koracima grabi prema vrhu svjetskog tenisa. Nakon što je od posljednjih 14 susreta na challengerima dobio čak 11, sasvim se približio ulasku u Top 200.

U vezi s Goranom i Ljubom

Dva od spomenuta tri poraza doživio je od Talijana Bolellija koji je nekad bio među 30 najboljih na svijetu.

- Bolelli je odličan igrač i nije lako igrati s njim. No, ni vremenski uvjeti u Tunisu, prije svega jak vjetar, nisu nam dopuštali da odigramo kvalitetan meč - objašnjava Mate.

A na upit je li stigao što vidjeti od Tunisa, odgovara:

- Nažalost, nisam vidio ništa od Tunisa. Nije bilo vremena za razgledavanje. Sa mnom je bio moj kondicijski trener Umberto, pa sam se posvetio isključivo mečevima i treninzima. No, organizacija turnira bila je na visokoj razini.

Ne skriva svoje velike ambicije u ovoj godini.

- Cilj mi je ove sezone ući u Top 150. Prijave za Roland Garros su gotove, pa ću s 265. mjestom, koje sam imao u trenutku prijavljivanja, teško upasti u kvalifikacije. Nadam se da ću nastupiti u Umagu. Ne želim razmišljati o pozivnici nego se usredotočiti na svoju igru i na što bolje rezultate.

Tko god je Matu vidio na djelu, ima samo riječi pohvale za njegovo tenisko umijeće.

- U stalnom sam kontaktu s Ljubičićem i Ivaniševićem, velika su mi podrška i pomažu mi svojim savjetima. Ivan je moj menadžer. Njegov tim u svakom trenutku zna što treba napraviti i zaista mi je zadovoljstvo raditi s njima - napomenuo je najstariji od braće Delić, bivši polufinalist juniorskoga Roland Garrosa.

- Matu je nahvalio i Novak Đoković s kojim je trenirao na Australian Openu 2011., i to gotovo cijeli turnir. Podsjetio ga je na Del Potra. Tad smo vidjeli koliko je Đoković veliki sportaš, kako u njemu nema nimalo prepotencije. Mate i on izgradili su lipi odnos - nadovezao se tata Miroslav.

Otac: Svima iste šanse

No, Delići nisu baš najzadovoljniji odnosom HTS-a prema Mati. Sin ističe:

- Moj odnos s HTS-om je dobar, ali odnos njegovih čelnika prema meni i mnogim drugim igračima nije dobar. Mislim da bi više trebali pomagati mladim igračima, a ne čekati da oni sami nešto naprave pa ih tek onda prigrliti. Šteta je što ja nisam upoznao ni predsjednika Saveza, ni direktora, ni izbornika...

Otac Miro dodaje:

- Znam da Savez nema puno novca, ali svi bi trebali imati iste šanse. A ne da jedan godišnje dobije 100.000 kuna a neki, kao moj sin, samo 30.000. I u reprezentaciji bi trebalo biti više mladih igrača u timu, da osjete ozračje, kao što to, primjerice, rade Srbi.

Komentara 6

MA
majeltomoguce
09:54 16.05.2014.

Pratio sam uživo rezultate njegovih mečeva i gledao nešto na netu ... dojma sam da je Mate limitiran igrač, ali jak u glavi. Npr. ima problema sa kretanjem i veliki problem kada mu krate loptu. Voli šetati protivnika lijevo, desno ali te lopte su previše ziheraške (ne gađa crte) i zato nije imao šanse protiv Rastera koji se fenomenalno kreće. Općenito teško može dobiti igraća koji se dobro kreće i koji je agresivan i sa malo pogrešaka u igri protiv njega. Moja prognoza je da će biti max do top 30 - nešto kao Dodig iako su drugačiji tipovi igrača. Od ostalih mladih talenata najviše mi je žao Filipa Vegara koji je veliki potencijal, no čovjek se ne spušta ispod 500 mjesta. Imam dojam da ga nitko ne prati, da sve sam radi i bojim se da će propasti a već je trebao biti top 200. Domagoj Biljesko bi mogao biti ekstra, no on je još junior. Mate Pavić je najveći promašaj! Toliko su ga forsirali i gurali, ali čovjek nema glavu, puca pod pritiskom lako. Donna Vekić ogromni talent, ali isto problem u glavi i možda dođe u top 10, ali puno će udarati u zid i sve nas živcirati. Borna i Konjuh su šampioni - top 5 ako ih ozljede ne spriječe.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
12:49 16.05.2014.

@majeltomoguce, dobar komentar! Netko je nedavno u jednom komentaru napisao, da se boji, da bi Donna mogla skoncat kao Lucic ili Sprem. Mala definitivno ima mentalnih problema a i kondiciju mora popraviti, narocito eksplozivnost prvog koraka. Cinjenica da je ispalaa u kvalifikacijama za WTA u Madridu od Kristine Mladenovic i da je u tom matchu napravila 22 dvostruke pogreske, puno toga govori o njenoj psihi. U Rimu nije niti pokusavala, salje fotke preko Facebook-a iz Monte Carla, gdje navodno uziva!? Coric i Konjuh obecavaju, medjutim treba jos pricekati sa bilo kakvim ocjenama.

Avatar Glina74
Glina74
10:48 16.05.2014.

majel gdje si ti bio do sada kao veliki teniski stručnjak da te nisu otkrili i gdje su ti tenisači što si ti otkrijo hahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije