66 14°C
  • i:

    hrvatska ima dostatno svih energenata za svoje potrebe . ali hrvati nisu ni vlasnici ni gospodari nicega znacajnijeg u hrvatskoj ...jedino cega su hrvati vlasnici su autobusnih i avionskih karata za irsku i njemacku.

  • Harman:

    A zasto bi poskupjelo gorivo? Pa mi ga kupujemo na fantomskom mediteranskon trzistu za koje nitko ziv ne zna gdje je! Usput, ovdje u Njemackoj nije poskupjelo gorivo, pa zasto bi onda moralo u HR?

  • mikrogrizzly:

    S. Arabija je privatna država (obitelj Saud) i nije ni izbliza toliko kriva za nagla poskupljenja derivata nafte jer npr. u RH porez i ostala takva izdvajanja odnesu približno 2/3 maloprodajne cijene i zato se nemilosrdno ponderira svaka, pa i ... prikaži još! najmanja, korekcija cijene nafte na svj. tržištu. Da država smanji porezno opterećenje na neku normalnu razinu, što znači da u slučaju RH oporezuje naftne derivate samo s PDV stopom, navedenih epizoda ne bi bilo u tako dramatičnoj formi, zar ne? Međutim, to je ipak iluzorno očekivati odnosno uhljebi se održavaju na životu i preko te mjere, da se enormno oporezuje mobilnost stanovništva...

Još iz rubrike Premium

Marinko Jurasić

U želji da se pomogne žrtvi, ne treba tražiti kaznu prije suđenja

Psihijatar Ante Bagarić
INTERVJU S poznatim psihijatrom

'Naše društvo izabralo je favoriziranje političara, nogometaša, a ne liječnika'

3
Josip Đakić
Analiza

Kad bi branitelji pristali na dijalog, pobili bi stereotip o borcima koji uživaju u besposlici

18