Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.12.2015. u 08:29

Predsjednica ne smije biti sudac i državnički je postupila što je ipak dala šansu dogovoru

Nakon što je SDP u posljednjem (ne)očekivanom preokretu dobio crveni karton, samo oko sokolovo birača na novim izborima moglo bi presuditi je li to bio gol Tomislava Karamarka, autogol Zorana Milanovića ili Božja ruka Bože Petrova. Tko je onda koga nadmudrio? Milanović Karamarka ili ipak Karamarko Milanovića?

Čak i ako se iz svega izrodi vlada, kakve su joj šanse s javnošću i oporbom brušenima na svemu što se događalo!? Ali, predsjednica tomu ne smije biti ni politički ni etički sudac i državnički je postupila kad je političkim procesima, gdje god vodili, dala šansu. Kakav je to bio dan! Petrov se ispričava građanima, Vesna Pusić zaziva nove izbore, Karamarku bi bilo sjajno nastaviti pregovore, a Milanović koji je donedavno tvrdio da se predsjednicu ništa ne pita, poziva je da bude državnica. I onda novi rok za konzultacije.

Za objektivne zaključke nedostaju činjenice, sve drugo su dojmovi. Opći je dojam da Božo Petrov dosad baš nije pokazivao svoje glumačke talente pa je i jučer djelovao iskreno kad je zajapuren, sav crven od bijesa dok mu se tresla brada, objavio raskid sa SDP-om. Na njegovo obrazloženje najčešći komentar bio je “koliko mu je trebalo”. Petrov nam nije dao dovoljno podataka temeljem kojih bismo mogli provjeriti je li mogao biti izmanipuliran od (izmanipuliranih) članova Mosta pozivima onih koji su se predstavljali kao esdepeovci.

S obzirom na teret i značaj optužbe, nije bilo prepreke da imena podijeli s javnošću. Činjenica je i da se Mostu baš nije išlo sa SDP-om i prije navodnih pritisaka, zbog čega je najavljeno da k predsjednici neće ići s potpisima. Upravo to mogući je motiv SDP-u za vrbovanje pojedinaca iz Mosta. Premda ni Milanović ni po čemu nije dao naslutiti da ne govori istinu. Jedino što je htio osramotiti Most, ali je najviše rekao o sebi i SDP-u sa spremnošću da im daju čak sedam ministarstava, uz oduševljenje HNS-a, u kojem se, tko bi rekao, nije probudila ljubomora s obzirom na to da ima samo četiri mandata manje od Mosta. Hrvatska raste za vlast je bila spremna na sve. Dok je HDZ bio prekriženih ruku? 

>>'Masakriralo nas se. Nazivalo fašistima i komunjarama. A mi se samo držimo principa'

>>Karamarko i Petrov nakon konzultacija s predsjednicom: Imamo 78 potpisa!

Komentara 1

Avatar juricamesko
juricamesko
12:23 23.12.2015.

Most je dobro naslutio da Milanović s njima igra samo igrice.predatoru je bilo najbitnije konstituirati Sabor i izbaciti iz igre predsjednicu koja mu do jučer nije ništa značila osim za porugu a sada je i on i Pusićka zazivaju da postupi državnički.pa i postupila je.druga je stvar što bivši premijer nije mogao sa svojim spletkama čekati,jer mu naprosto njegov ego to ne dopušta pa mu se desilo to što se desilo.Petrov i Most su na vrijeme naslutili prijevaru svojstvenu samo partiji i na vrijeme je osujetili.sada su mu svi krivi osim njega,a neće se zapitati kako je njegova vjerodostojnost nakon svega ravna nuli i kako svatko tko s njim ide na pregovore unaprijed ide sa mišlju kako će ga Milanović izigrati.to više govori o njemu nego o drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije