Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.05.2019. u 11:13

Rezanje troškova i kolateralnih aktera koji zarađuju na ovrhama kao na najunosnijem biznisu neće se dogoditi ovakvim, predloženim Ovršnim zakonom. Kao što ni sve dosadašnje zakonske odluke vezane uz kredite u CHF-u već godinama nisu riješile tu trakavicu

Primjećujete li da posljednjih mjesec, dva nitko iz vlasti nije ni spomenuo Ovršni zakon? Ono spasonosno rješenje za vojsku blokiranih. Baš čudno, s obzirom na to da su izbori za Europarlament u nedjelju. A tko se ne bi pohvalio takvim adutom za još koji glas? Osim ako nije adut. Od trenutka kad su, sa završetkom javne rasprave o sadržaju novog Ovršnog zakona, sve zainteresirane strane osim onih koji zakon donose, zaključile da ne samo da im neće pomoći nego će donijeti više štete nego koristi, iz Ministarstva pravosuđa i Vlade zavladala je potpuna silenzio stampa.

Na upite gdje je uopće nestao Ovršni zakon koji je trebao u Vladu pa u prvo od dva najavljena saborska čitanja, nisu nas udostojili odgovora. Teško je probavljiva takva ignorantska politika: u skladu s njom, vjerojatno je Ovršni zakon zastao u nekom slijepom crijevu iz kojeg će ga neki novi politički kolitis istjerati na vjetrometinu beskonačnog odgađanja pravog rješenja za vječno blokirane. Bolje da ne zamišljamo kojim putem. Rezanje troškova i kolateralnih aktera koji zarađuju na ovrhama kao na najunosnijem biznisu neće se dogoditi ovakvim, predloženim Ovršnim zakonom.

Kao što ni sve dosadašnje zakonske odluke vezane uz kredite u CHF-u već godinama nisu riješile tu trakavicu koja je izborena isključivo upornošću građanske inicijative jedne udruge i u potpunosti promijenila pogled na zaštitu potrošača u poslovanju s financijskim institucijama. Nisu je riješile ni sve sudske instancije koje odlučuju o pojedinačnim dijelovima toksičnih ugovora kao dijete koje stalno preslaguje puzzle, gubeći iz vida cjelovitu sliku.

Umjesto da od onih koje su izabrali da ih predstavljaju i za njih donose odluke u najboljoj vjeri očekuju cjelovita rješenja jer su za njih plaćeni, obespravljeni i oštećeni građani, svjesni toga da je svako polje u ovom političkom ruletu pogrešno, sami ulaze u ring. Jučer su dvije takve opcije, Snaga, proizašla iz Udruge Franak, i Blokirani, predstavili u Večernjakovu predizbornom TV sučeljavanju programe s kojima kane rješenja tražiti u Europarlamentu, na supranacionalnoj razini. Onima koji odlučuju u domovini, koju svaki dan napuštaju njezini građani u naponu snage, ni Snaga ni Blokirani – više ne vjeruju.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
15:43 22.05.2019.

Kamatu triba ukinit!! Uvest reset dugova. Nisam dužan ni kune, ali Rimsko carstvo je trajalo stoljećima, propalo je malo iza ukidanja reseta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije