Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.09.2018. u 08:17

Erdoğan je tražio da konferenciji za novinare ne nazoči novinar 
Can Dündur

Poslije Berlina, i u Kölnu, gdje je turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan otvorio jednu od najvećih džamija u zapadnoj Europi, održani su prosvjedi. Köln je posljednja etapa teškog Erdoğanova posjeta Njemačkoj, države s najbrojnijim turskim pučanstvom s ove strane Crnoga mora.

Čak tri milijuna Turaka živi u Njemačkoj i sada će se moći hvaliti jednom od najvećih džamija. Na manifestacijama je bilo Turaka koji su došli pljeskati Erdoğanu i njemačkih prosvjednika koji prosvjeduju protiv njegovih čistki i smanjivanja ljudskih prava. Izbjegnut je i diplomatski incident.

Tayip Erdogan
1/8

Naime, Erdoğan je zaprijetio da će napustiti konferenciju za novinare koju je održao s kancelarkom Angelom Merkel bude li na nju došao turski novinar u izbjeglištvu Can Dündar. Na koncu je Dündar odustao od dolaska na konferenciju za novinare i tako je izbjegnuta neugodna situacija, ali to je pokazalo dvije stvari. Prvo, kakav je Erdoğan diktator i drugo, kako Njemačkoj odgovara imati dobre odnose s Turskom.

A ljudska prava? Zbog toga će se Merkel možda neki drugi put oštrije sukobiti s Erdoğanom iako je i sada tražila slobodu tiska i zaštitu ljudskih prava u Turskoj. Erdoğan smatra da su gotovo svi njegovi politički protivnici zapravo teroristi. Uručio je Njemačkoj popis 69 “terorista” koje želi da mu budu izručeni, a našli su utočište u Njemačkoj.

Na popisu su, navodno, akademici i novinari koje Ankara optužuje za navodno organiziranje terorističkih napada. Istina je da se jedino razgovorima mogu riješiti problemi. Erdoğan govori kako želi “normalizirati” odnose s Njemačkom, ali čini se da je Berlin taj koji je popustio više. Otvorena je džamija u Kölnu, Erdoğan je primljen na najvišoj razini, udovoljilo mu se time što na konferenciju za novinare nije došao njemu “neprijateljski” novinar te mu je obećana daljnja ekonomska suradnja. Što je dobila Njemačka? Možda samo to da će Turska i dalje zadržavati izbjeglice iz Sirije. Erdoğan je nepoželjan, ali je Turska potrebna Europi.

Pogledajte video: Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva…

 

Komentara 2

DO
domxerex
10:03 30.09.2018.

Erdoganu je udovoljeno jer ima čvrst stav i jer se ne da ucjenjivati. Ali i zato jer njemačka drolja mora popustiti radi interesa njemačke industrije i banaka koje jako bole turske novce. Pred novcem padaju svi ideali. Ako ne vjerujete pogledajte ponašanje naših crvenih ideologa koji tobože brane radništvo ali u slučaju brodogradilišta spremni su poginuti da bi zaštitili upravu. Zašto onda njemačka može nas ucjenjivati. NE zato što mi trebamo njemačku nego zato što njemačku trebaju naši političari iz samo njima znanih razloga. Ustvari kao i u slučaju njemačka treba nas je oni puno više toga izvezu nama nego mi njima. NE vidim zašto bi mi trebali kupovati njemačka vozila osim da naši lopovi pokažu da su snobovi i da ih se da presvuči da kupe i plate nešto što ne vrijedi tog iznosa jer plaćaju samo ime. Ima podosta japanac i koreanaca (pa čak i škoda) koji su često iznad kvalite puno skupljeg vozila iz iste klase njemačkih. Sve se svodi u biti na sluganski i snobovski mentalni sklop tih istih likova koji idu u EU pregovarati spuštenih gaća a nama doma glume šerife. i ve.like vašne urbane intelektualne face. ZA razliku od naših Erdogan otvoreno plaši njemačku najvaom moguće suradnje sa Kinom, Rusijom, Francuskom ili već nekim drugim. Naravno da tada zbog financijskog interesa njemačka popušta u pitanjima tzv ljudskih prava koja služe samo za šikaniranje jadnih državica poput naše gdje su na vlasti nesposobni i umišljeni glupani i lopovi. Erdogan vam pokazuje kako se to radi.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:11 30.09.2018.

Turci i Rusi nisu Europljani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije