Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novoj seriji

Enis Bešlagić: Lažu svi koji tvrde da ih ne pogađa starenje

'23.05.2013., Sarajevo - Glumci i set nove serije Kriza srednjih godina, u kojoj glume Enis Beslagic i Nikola Kojo. Enis Beslagic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
1/6
03.06.2013.
u 13:10

Glumac u Sarajevu snima sitcom koja se od jeseni počinje emitirati na RTL-u, a brata s kojim teško podnosi krizu srednjih godina mu glumi legendarni srpski glumac Nikola Kojo

Dok se cijeli svijet susreće s recesijom i gospodarskom krizom, a mnogi dušobrižnici će reći i s općom moralnom krizom, RTL nam na male ekrane od jeseni donosi novu humorističnu seriju naziva \"Kriza\". No, glavni junaci serije neće se previše zamarati svojim praznim novčanicima. Naime, njih \"pere\" kriza srednjih godina. I kako to obično biva, da bi se riješili nesigurnosti i svojim godinama dali dašak mladosti, odlučuju osnovati rock bend.

Probe u garaži

Tako bi se ukratko mogao opisati sadržaj serije u kojoj glavne uloge imaju legendarni srpski glumac Nikola Kojo, Hrvatima poznat po ulogama u filmovima \"Parada\" i \"Mi nismo anđeli\" i Enis Bešlagić, popularni Šemso. Njih dvojica su braća, Aleš i Miron, i potpune suprotnosti. Dok je Aleš veterinar, nezadovoljan poslom, ali i nespreman da ga promijeni, Miron je slikar i pustolov koji je s ruksakom na leđima obišao cijeli svijet. Scenarij za seriju potpisuje Feđa Isovoić, autor trenutno najgledanije serije na našim ekranima \"Lud, zbunjen, normalan\".

Radnja svake epizode počinje u psihijatrijskoj bolnici u kojoj Aleš liječnici prepričava što mu se sve dogodilo.

Atmosfera na setu već se dobrano zakuhala. Ekipa u srcu Sarajeva snima gotovo mjesec dana, a planirano je da će snimanje završiti u drugoj polovici lipnja. Da je na setu uistinu živahno, uvjerili smo se i sami posjetivši ekipu taman u trenutku dok su se snimale scene u garaži gdje likovi redovito imaju svoje probe s bendom Penopauza.

– Jako sam se obradovao tekstu i podjeli uloga. Autor je već poznat u tom svom humorističnom stilu, a radnja govori o stvarima koje se događaju svuda po svijetu. Drago mi je i što smo u tekst uspjeli unijeti nešto svoje, dati neki mali doprinos – kaže Enis Bešlagić. Priznaje, u ulozi Mirona pronalazi i svoje konture, no dodaje da su likovi toliko dobro razrađeni da će se svi u njima moći pronaći.

– Serija je za sve ljude. Bit će zanimljiva i djeci i njihovim roditeljima koji će se pronaći u krizi srednjih godina. Nije to ništa neobično. Laže svatko tko kaže da njega ne pogađa ulazak u zrele godine – sa smiješkom kaže Enis. Na pitanje osjeća li da je zakoračio u krizno razdoblje kaže:

– Nastojim život živjeti punim plućima, ali vjerujem da mi se bliži to razdoblje. U biti, znat ćete kad se to dogodi jer ćete me vidjeti na motoru s četiri plavuše – u svom stilu će Enis. Posebno ga raduje što je prvi put dobio priliku glumiti s Nikolom Kojom.

– Nevjerojatno je stati uz osobu zbog koje ste kao dijete zavoljeli glumu – priznaje Bešlagić.

A Nikola Kojo, koji u Srbiji ima status glumačkog božanstva, u razgovoru s novinarima prilično je škrt. Intervjue daje rijetko, a odgovore na kapaljku. Pa ipak, ispričao nam je kako je odlučio prihvatiti ulogu Aleša, koja odudara od svih uloga koje je dosad igrao, a u kojima je predstavljan kao macho muškarac stereotipnih pogleda na svijet.

Vjeruju u uspjeh

– Drago mi je da napokon igram nešto drugačije. A što je najvažnije, svidio mi se scenarij i kolege s kojima radim. Feđa je stvarno profesionalno napisao tekst, što je rijetkost jer sam se posljednjih 10-15 godina često nalazio u neprilici da nešto sam moram dopisivati, prepravljati, domišljati kako bi priča funkcionirala – rekao je glumac. Zbog uloge se na dva mjeseca iz rodnog Beograda preselio u Sarajevo.

– Baš se brinu o meni kao da sam beba. Živim u Srbiji i stalno sam u Hrvatskoj, ali nekako mi djeluje da su ljudi u Sarajevu pozitivniji nego kod vas ili kod nas – kaže Kojo.

Režije serije prihvatio se Elmir Jukić koji s Feđom surađuje i na seriji \"Lud, zbunjen, normalan\". Obojica za seriju kažu da je prilično slična \"L,N,Z\", ali nešto zrelija i urbanija. U uspjeh ne sumnjaju.

– Znam sto posto da ćemo imati dobar projekt, tu nema dileme. Taj osjećaj temeljim na svemu što smo dosad radili i na ekipi koju smo ovdje okupili. Tu je senzacionalna glumačka postava, scenarij koji je fantastičan, mirno spavam i siguran sam da ćemo imati super projekt na jesen – kaže Jukić.

Osim Koje i Bešlagića u seriji igraju Marija Pikić, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo i drugi.

>> Enis smršavio zbog uloge: I dalje sam zgodan i neodoljiv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije