Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED TONIJA IVANIŠEVIĆA

Danski izbornik čupa kosu, zatvorio se doma i odbija hranu

EHF Euro Women's Handball Championship Third Place Play Off - Croatia v Denmark
Foto: BO AMSTRUP/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
27.12.2020.
u 12:49

Prvi među nejednakim građanima naše metropole Milan Bandić očekivao je da će se žuti i zeleni vragovi urotiti protiv njega, a ne da će mu ovako uljepšati Badnjak

Subota, 19. 12. 2020.

Prije ljeta smo rasturili koronu, pa su nam objasnili da je to bilo samo prvo poluvrijeme. Sada korona rastura nas, ali ne sumnjamo da će Vili, Kruno, Davor i Alemka, uz pomoć Plenkija, malo malaksaloga, ali punog antitijela, pobijediti i na kraju utakmice. Dobro, umire dnevno 70-ak ljudi, cjepivo stiže na kapaljku, doktori se najradije ne bi ni cijepili, ali vjera u mudro vodstvo ne pada. Doduše, blagu paniku izaziva informacija o novom soju korone. Plenki je nazvao Krunu i pitao ga kako se držimo po tom pitanju. Krunek mu je odgovorio da dok se čuju pucnji s presica Stožera, možemo računati na njih kao da su u punom sastavu.

Nedjelja, 20. 12. 2020.

Hrvatska je otkrila da i žene igraju rukomet i odmah brončana medalja na Europskom prvenstvu! Navodno se taj sport igrao nekada u Hrvatskoj, ali 20 godina nitko nije čuo za njega niti se o njemu raspitivao, a sada naša Ćamila i ekipa doma dođu s medaljom. Danski izbornik čupa kosu, zatvorio se doma i odbija hranu. Iz Danske poručuju da samo nekontrolirano bunca, spominje suce iz Crne Gore i neku balkansku vezu. Jadan čovjek. Zaboravlja da je dinaroidima dovoljno baciti loptu bilo kojeg oblika u bilo kojem sportu i oni će se doma vratiti s medaljom.

Ponedjeljak, 21. 12. 2020.

Kakav šok u Mostaru! Zamislite, na izborima pobijedio HDZ! Bilo je malo prijepora oko brojenja glasova, ali nakon što su pristigli glasovi iz Donje Arizone i Gornjeg Wisconsina, sve je bilo jasno. Hrvatski narod odlučio je nastaviti slijediti svog mudrog lidera Dragana Čovića, koji ga je i dosad vodio putem blagostanja i prosperiteta. Bošnjaci su također igrali na sigurno i glasali za svoju nacionalnu partiju, koja im je toliko dobroga donijela u prošlosti. Pokušali su malim prijevarama i fiktivnim prijavljivanjem postići bolji rezultat, ali su razotkriveni. Kako i ne bi bili kada se zna koliko su Hercegovci osjetljivi na prijavljivanje na lažnim adresama...

Utorak, 22. 12. 2020.

Umrlo je ponovo više od 70 ljudi, ali broj novozaraženih pada. Stožeraši poručuju da su to pozitivni trendovi, a narod uzeo abakus u ruke pa zbraja i ništa mu nije jasno. S jedne strane imamo umor od ove noćne more u kojoj živimo gotovo godinu dana, onda imamo euforiju vezanu za spasonosno cjepivo koje stiže, a s druge strane znamo da će nas štititi samo par mjeseci, pa onda imamo dramu oko novog soja korone koji se širi trilijun puta brže od starog, doktore koji se baš nisu pretrgli u želji da im se u rame gurne tekućina koju je profesor Baltazar izumio u roku hitno, onda gledamo kako se forsiraju kompanije sa zapada i kako se rusko cjepivo ne smije ni spomenuti, kao da kupujemo avione, a ne lijek, i čovjek se onda malo pogubi.

Srijeda, 23. 12. 2020.

Dok je sjedio u potkrovlju u samoizolaciji i razmišljao je li uopće moguće još nešto napraviti da spasi domovinu i još jednom pobijedi koronu, Plenkiju je pala na pamet odlična ideja, koju je danas, nimalo anemično podižući kažiprst, predstavio javnosti. Treba, naime, zaustaviti Reuters! Plenki je zaprijetio novinarima i zatražio da stave glave na kup kao Ćamila i cure, da izvole podržati proizvode farmaceutske industrije i da pišu afirmativno o cijepljenju! Okanite se istraživačkog novinarstva, ne maltretirajte Alemku kao da je u sudnici i budite društveno-politički radnici kao što ste nekada bili. Ukratko, lupite petama i recite sve za vakcinaciju!

Četvrtak, 24. 12. 2020.

Cijelu noć, dok je naš glavni grad spavao, u jednom skromnom domu u Bužanovoj ulici, gorila je luč i osvjetljivala lica nekih sretnih ljudi. Tako je u krugu najbližih suradnika cijelu noć probdio naš Milan od Zagreba, prvi među nejednakim građanima naše metropole. Svjedoci kažu da su mu cijelu noć oči bile pune suza i da se nije mogao oporaviti od ganuća koje je u njemu pobudila vijest da je mali Tomašević okrenuo leđa komunjarama i odlučio sam izići na izbore. Milan je očekivao da će se žuti i zeleni vragovi urotiti protiv njega, a ne da će mu ovako uljepšati Badnjak i otvoriti vrata da ga proglase za maršala Zagreba i doživotnog gradonačelnika!

Petak, 25. 12. 2020.

Lijepo nam je Stožer sve objasnio. Moramo nositi maske, ne smijemo na Badnjak u grupi piti kuhano vino, ne smijemo šetati rivom niti se gužvati na Cvjetnom, ne smijemo otići mami na bakalar živi li u drugoj županiji, moramo nositi maske, čekati cjepivo i biti dobri. Polnoćku i božićne mise najbolje je izbjegavati, poručio nam je Kruno. Međutim, snaga vjere je veća od svega toga i kada je čovjek vjernik poput Plenkija i Jandrokovića, nitko ga ne može zaustaviti ako osjeti potrebu da se na Božić pojavi u katedrali. Jandroković je, kaže, došao i kao vjernik i kao predsjednik Sabora. Nije rekao u kojoj je funkciji ignorirao preporuke Stožera koje vrijede za nas ostale. Ali nije važno. Sretan Božić svima, a ne samo njima!

VIDEO Božićno misno slavlje u zagrebačkoj katedrali: Plenković i Jandroković došli na misu

Komentara 34

CA
cortesova arkebuza
13:18 27.12.2020.

Uzaludan pokušaj biti bar malo humorističan. U bilo kakvim ozbiljnim novinama ovaj nakon dva ovako jadna članka ne bi dobio posao više nigdje. Klasičan promašaj kod biranja zanimanja.

SP
Sparks18
14:36 27.12.2020.

Ivanisevicu, ti i humor ste dva suprotna pravca.

SA
Sale7
19:18 27.12.2020.

Savjetovao bih ti Ivaniševiću da se maniš novinarskog pera, ima drugih zanimanja na ovom svijetu u kojima bi sigurno bio uspješniji, vjeruj mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije