Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA KARIĆ I BORIS BUZANČIĆ

Premijera svjetske uspješnice "Ljubavna pisma" u produkciji Scene Gorica

08.01.2009.
u 18:27

Drama “Ljubavna pisma” A.R. Gurneya, koja je svojedobno bila nominirana za Pulitzera, uprizorena je u dvorani Galženica u Velikoj Gorici u produkciji Scene Gorica. Protagonisti ove drame ugledni su glumci Ana Karić i Boris Buzančić, koi su sami osmislili koncept predstave.

Kako doznajemo, radnja se usredotočuje na samo dva lika, Mellisu Gardner i Andrewa Makepiecea Ladda III. Ovo dvoje ljudi poznaju se u dušu i čitaju pisma koja su si međusobno pisali od djetinjstva pa sve do poodmakle životne dobi. Ta zanimljiva pisma u sebi nose mnoge emocije, stanja i doživljaje, dokumentiraju njihova tadašnja razmišljanja, njihove pobjede, razočaranja i strahove. Čitajući tako svoja godinama pisana pisma, oni na samome kraju shvaćaju da su ta pisma zapravo bila - ljubavna.

Ova je drama prvi put postavljena na Broadwayu 1988. godine, a od njezina prvog postavljanja sve do danas u njoj su glumila poznata glumačka imena, primjerice, Kathleen Turner, William Hurt, Elizabeth Taylor, Christopher Reeve, Christopher Walken, Sissy Spacek ili Mel Gibson.

Za one koji ne znaju, Ana Karić i Boris Buzančić zajedno su radili u brojnim filmovima i TV dramama, a zajedno su odigrali čak pet stotina predstava. Za scenografiju ovoga zanimljivog komada zaslužan je Rene Gjurasin, a kostime je izradio Oliver Jularić. Premijera ove predstave održat će se 8. siječnja.

Želite prijaviti greške?