Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Biočina
Autor
Marko Biočina

Pakt o nenapadanju ukida se, a da nije zaživio

slavko linić
Patrik Macek/PIXSELL
02.04.2013. u 12:00

Discionalnost upravljanja – naročito vidljiva u odnosima SDP-a i HNS-a – trebala je biti izliječena nakon prošlotjednog sastanka premijera Milanovića i novoizabrane šefice narodnjaka Vesne Pusić, ali nije

Ministar financija Slavko Linić proteklih je šest mjeseci navodno proveo konzultirajući se sa zainteresiranom javnošću o svom prijedlogu poreza na nekretnine. To je pohvalno, samo kad bi u zainteresiranu javnost ubrojio i svoje koalicijske partnere. A njih, pak, o novom prijedlogu novog poreza nitko još nije obavijestio. U trenucima kad dužnosnici Kukuriku koalicije često u javnosti zagovaraju donošenje konsenzusa o važnim pitanjima nacionalnog razvoja, slučaj zakona o nekretninama pokazuje da vladajući trenutačno o važnim pitanjima nisu sposobni postići ni konsenzus među sobom.

Ta disfunkcionalnost upravljanja – naročito vidljiva u odnosima SDP-a i HNS-a – trebala je biti izliječena nakon prošlotjednog sastanka premijera Milanovića i novoizabrane šefice narodnjaka Vesne Pusić. Ni tjedan dana kasnije, stari problemi opet su na vidiku, a sadržaji zakonskih akata u medijima i prije nego što se o njima raspravljalo među koalicijskim partnerima. Takva komunikacija teško da će pridonijeti ozračju povjerenja unutar Kukuriku koalicije, pa bi pakt o nenapadanju mogao biti ukinut i prije nego što je praktički uopće i zaživio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?