Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ovakvu su paniku Grci na televiziji dizali kad je Merkel - dolazila

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
26.06.2013. u 14:00

Zahvaljujući kamermanu Nove TV, preko cijelog je ekrana bila samo glava Ivane Petrović. Kao da nam je, poput kancelarke, i on poručio: Ma nemam ja vremena za to...

Dobro se sjećam svojih djeda i bake, tamo 80-ih godina, kad su četvrtkom čekali Kviskoteku. Sjeli bi pred televizor i čekali, na ekranu bi pisalo Kviz i nitko nije znao kad će točno početi. Nekad su čekali i po pola sata. Ali čekali su, jer drugo, bogzna što, za njih dvoje i nije postojalo na televiziji. Poput njih tada, slično se danas osjeća većina gledatelja. Na vrata je kucnula ubitačno dosadna ljetna shema. Toliki beznačajni sadržaj tjera čovjeka da daljinski baci kroz prozor.

I da nije bilo nje, Angele Merkel, i Milanovićevih lisica, King Konga i Godzilla, ne bi se ni u dnevnicima imalo što gledati. Kancelarka je sinoć bila hit, toliko su je sa svih programa zazivali da bi čovjek pomislio da živi u Grčkoj, a ne u Hrvatskoj. Jer samo su još Grci dizali ovoliku paniku oko Merkel, ali ne kad NE BI dolazila nego – kad BI dolazila. I s nedavno ugašene javne grčke televizije su joj poručivali: \"Kancelarko, zaobići, molimo te, našu Atenu jer znamo da ćeš nam opet samo reći: stežite, režite, stežite.\" Kod nas je drugačije. Svi su u panici što najmoćnija žena svijeta ne dolazi u Hrvatsku pa su se redali zabrinuti novinari: najprije promukli Bilić u Temi dana, a potom svi ostali - od Bage i Ivane Petrović, preko Hrvoja Zovka, do Al Jazeerine Martine Kiseljak.

Ivana Petrović je ovo ipak iskoristila da još jednom pokaže zašto je marka: suvereno je govorila o mogućim posljedicama sukoba Berlin-Milanović za Hrvatsku i to je bio iskorak u odnosu na sve ostale priloge. Još da je kamerman nije toliko zumirao, pa da preko cijelog ekrana nije bila samo njezina glava... Kao da je i kamerman Nove TV, poput Angele, poručio: Ma nemam ja vremena za to.\"

PLUS

Briljantni francuski krimić \"Državni neprijatelj br. 1\" (HTV, naravno) jedini je suvisli film ovih dana. A i dolazi u trenutku kad SAD goni svoga državnog neprijatelja.

MINUS

Pretjerivanje je reći da je najveći katalog na svijetu u Ninu, koji \"lovi\" Guinnesa, hrvatska turistička atrakcija (Nova TV). Pa ti su rekordi ionako hrpetina bizarija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?