Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaši na cijeni

Uđe li Hrvatska među osam, teško će se Aleksandar Petrović vratiti u Cibonin toranj

07.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Kosarkaska utakmica grupe B, Hrvatska - Spanjolska. Izbornik Aleksandar Petrovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
10.08.2016.
u 11:16

Narasli smo ovo ljeto i dobili smo i prvaka Europe i srebrnu momčad s posljednjih dviju Olimpijskih igara. Pobijedili smo momčad Španjolske koja je obilježila sve što je obilježiti mogla, a nismo bili raspoloženi u napadu, no vjerovali smo u ono što igramo – rekao je Aleksandar Petrović

Ovoljetna priča o renesansnom buđenju hrvatske košarkaške reprezentacije nije se okončala u Torinu, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Ona se nastavila i na samim Igrama i ako netko u tome istinski gušta, osim igrača dakako, onda je to svakako hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, u prošlosti u svojoj zemlji nerijetko osporavani stručnjak čiji su šmekerski stil i naglašeni temperament nekima smetali:

Nadmudrio Španjolce

– Narasli smo ovo ljeto i dobili smo i prvaka Europe i srebrnu momčad s posljednjih dvaju Olimpijskih igara. Pobijedili smo momčad Španjolske koja je obilježila sve što je obilježiti mogla, a nismo bili raspoloženi u napadu, no vjerovali smo u ono što igramo. Rekao sam igračima da će, kada Scariolo bude rotirao svoje najveće zvijezde, to biti trenuci kada se mi moramo vraćati u igru, što se i dogodilo. Tek onda smo počeli primjenjivati na Gasolu ono što smo radili i protiv Bourousisa, udvajanja s prvog dodavanja, a potom i rotacije. Na koncu je sve okrunio Šarić onom blokadom jer to je igrač koji nema straha od ičega. Nije ga išlo u napadu, no on je činio puno malih stvari koje našu momčad čine boljom.

Po svemu sudeći, Aco je taktički nadmudrio svog bivšeg trenera Scariola i još jednom dokazao da ima sjajan osjećaj za vođenje utakmica. Kada je pak tome, uz pomoć stručnog stožera (Anzulović, Skelin, Orešković) pridodao agresivnu obranu, postao je ponovno trener o kojem se priča i za kojeg nam je teško vjerovati da će se nakon ovih Igara doista vratiti u Ciboninu kancelariju. Jer, ako Hrvatsku u Riju odvede u četvrtfinale, za što mu trebaju još dvije pobjede iz četiri utakmice, ponuda mu neće nedostajati.

Baš kao što Dariju Šariću ne nedostaje komplimenata sa svih strana jer je vidljivo da hrvatska reprezentacija s njim zajedno raste. Uostalom, Šariću je kapu skinuo i izravni rival na poziciji četvorke, španjolski Crnogorac Nikola Mirotić:

Strani novinari u čudu

– Šarić je veliki igrač. Može igrati na nekoliko pozicija. Danas nije zabijao, ali je odigrao vrlo korisno za svoj sastav.

Novinari Associated Pressa i Boston Globea poželjeli su saznati kako je došlo do te nevjerojatne transformacije hrvatske reprezentacije u tako kratkom roku. Odgovor je dao kapetan Roko Ukić:

– Ovaj trener dao nam je ono u što prije nismo vjerovali, a mladi igrači su napredovali, i zapravo je ova Šarićeva blokada slika karaktera naše momčadi. On je sljedeći veliki igrač hrvatske košarke i nije mu lako igrati, no nikad se ne predaje, baš kao i cijela momčad. A to je nešto što prije nismo imali i zato smo ovakve utakmice u ovih 12 godina, otkako sam ja u reprezentaciji, uglavnom gubili.

Komentara 4

MR
mrkvan
15:13 12.08.2016.

Aco je pokazao karakter i nije dozvolio da se momčad mijenja uoči OI. Ovih "12 otpisanih" dalo nam je dvije sjajne pobjede u 3 utakmice. I da više ništa ne naprave, moramo biti super zadovoljni, ne smijemo ih opterećivati s našim kompleksima!

SK
skypilot
14:55 12.08.2016.

Novinari ne pumpajte sa tim glupim očekivanjima i prognozama. Ostavite ih već jednom da igraju tekmu po tekmu, četvrtinu po četvrtinu.

Avatar links
links
18:16 14.08.2016.

ahahahahahahah, ponuda mu neće nedostajati, ahahahahah, Brajdiću dali si ti normaan???? pošto redak??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije