Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.01.2014. u 14:00

Ministar Kotromanović kaže u Dnevniku HTV-a da je Novu godinu dočekao s "par starih isluženih vojnika"

Prožima me osjećaj kako je cijela nacija odahnula jer smo šutnuli tu nesretnu 2013. Jer kako prvog dana nove godine gledam sve te večernje dnevnike, zapažam kako je posvuda zavladao neki optimizam. A što je još čudnije – bilo je i humora. Privukao me je ministar obrane Anto Kotromanović. Pita ga novinarka u Dnevniku HTV-a kako je dočekao Novu godinu, a on kaže: "S nekoliko starih isluženih vojnika" :) A jedan Hrvat u ranim srednjim godinama na nekom trgu grli svoju ženicu, želi svima bolje dane i ponosno zaključuje: "Ja i moja žena ostajemo zajedno i u novoj".

Zanimljiva je bila i televizijska slika dočeka Nove godine iz svjetskih gradova. Dubai je potrošio milijune dolara da napravi najveći vatromet  ikada, New York je tu, korak uz Dubai u raskoši. Ali ništa ne izgleda kao Moskva. Taj predivni moskovski trg izgleda ljepše u novogodišnjoj noći s jednom petardom nego svi ti bogati arapski i zapadnjački gradovi s tisućama svjetlosnih raketa. Tako je to bilo na tv ekranima na Novu. A na Staru godinu – ma kao da se vrijeme zamrznulo jedno 30 godina.

>> Nakon badnjačke TV akrobatike, treba preživjeti 
i novogodišnji program

Nikakvog pomaka već desetljećima. Red filmova, red zabavnjaka. Novogodišnji je program u mojoj kući uvijek znao podijeliti obitelj: jedni vole gledati estradne zvijezde kako se usiljeno prenemažu u nekom studiju i čestitaju nam novu godinu, iako svi znamo da se te emisije snimaju desetak dana unaprijed. Drugi vole filmove i tu nastaje rat. Ja pripadam drugima. Ali kad sam pogledao kakve nam filmove nude – trećerazredne akcijske komedije – riješih položiti oružje i odustati od obiteljskog ratovanja. Upalio sam auto i pobjegao daleko od televizora. A tamo u divljini, u neko doba noći stigao mi je SMS da je čak i Branko Uvodić zapjevao u novogodišnjoj noći. Dobro da sam pobjegao...

PLUS

Ekipa Nove TV je odradila tako dobar prilog o fiskalizaciji da mi je žao što od toga nisu napravili jednosatnu emisiju. Nakon ovog priloga iz srca fiskalnog sustava jasno mi je kako Linić zna za svaku kunu...

MINUS

Pregled svjetskih događanja na HTV-u 1 pokazuje koliko je globalno i važno i zanimljivo. Ali HTV i dalje nema vanjskopolitičke emisije. I zato minus za takav stav javne televizije.

Komentara 4

Avatar abakus
abakus
20:57 02.01.2014.

Program na HRT1 od nekih 23 pa nadalje gdje su se pjevale lijepe stare pjesme u nekom velikom društvu okupljenom oko punih stolova bio je izvanredan. Odličan ugođaj, vrhunski glasovi, prelijepe pjesme - što čovjeku treba više za ispraćaj jedne i doček druge godine? Svaka čast na programu za ovu novu godinu. Pa čak mi je bilo drago i Maricu Hrdalo pogledati poslijepodne, iako stvarno nisam ljubitelj emisija iz one države.

DU
Deleted user
22:10 02.01.2014.

Za največi užas pobrinula se Nova TV s onom cajkaškom emisijom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?