Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST AMERIČKE BURZE

Najproblematičnija američka automobilska industrija

03.12.2008.
u 10:07

Glavni indeksi Wall Streeta, Dow Jones i S&P 500, porasli su jučer više od tri posto. Dow Jones je porastao 3,3 posto, 270 bodova, čime je dosegnuo razinu od 8419 bodova, a S&P 500 zabilježio je porast od 3,99 posto, čime je došao na razinu od 848 bodova. Porastao je i tehnološki indeks Nasdaq i to 3,7 posto, čime je dostigao razinu od 1449 bodova.

Porasla je cijena dionica Citigroupa i Bank of America oko 12 posto. Ovaj preokret dionica financijskog sektora, koje su u ponedjeljak pale za 20 posto, dogodio se zbog objave Feda o nastavljanju provođenja izvanrednih kreditnih programa koji su uvedeni prije nekoliko mjeseci.

Dodatni poticaj rastu bila je i odluka General Electrica o isplati dividende bez obzira na loše poslovne rezultate.

U jednom trenutku zabilježen je pad Dow Jonesa u negativu zbog problematične automobilske industrije i njezine objave da je u studenome prodaja automobila pala za 37 posto u odnosu na studeni prošle godine.

General Motors, Ford i Chrysler obavijestili su kongres da će im za spas industrije trebati pomoć od 34 milijarde dolara, što je devet milijarda više nego što su tražili prije mjesec dana.

I stanje na europskim burzama se popravlja. Jučer je Londonski FTSE indeks porastao 1,4 posto i dostigao razinu od 4122 boda, a frankfurtski DAX indeks porastao je 3,1 posto, na 4531 bod.

Želite prijaviti greške?