Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.12.2012. u 12:00

Voda iz “Bandićevih fontana” službeno će šiknuti u zrak u nedjelju. Bit će to na prvi pogled bistra voda, kao što je to slučaj kod svakih fontana. No iz Bandićevih vodoskokova ipak će, simbolički, skakati mutna voda.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave još nije presudila je li u pravu Ministarstvo gospodarstva koje je zaključilo da su Bandićeve fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice građene i na kraju sagrađene ilegalno. Ministarstvo je zato prijavilo Grad Zagreb Komisiji i to povodom napisa u Večernjem listu o izmjenama glavnog projekta za fontane i pothodnike nakon što je završen javni natječaj na kojem je posao dobio Mešić.com za 18,4 milijuna kuna. Izmjenom glavnog projekta promijenjeni su tehnički uvjeti pa je zato trebalo ponovo raspisati novi natječaj za gradnju fontana. Ovako se pogodovalo jednom ponuditelju. Reći će mnogi, ništa neobično za Grad Zagreb otkako ga vodi Milan Bandić. 

Iako je prijava Državnoj komisiji stigla krajem kolovoza, još nikakve odluke o fontanama nema. Malo je vjerojatno da će biti donesena do kraja tjedna kad bi fontane trebale zasjati punim svojim sjajem. Voda iz “Bandićevih fontana” službeno će šiknuti u zrak u nedjelju. Bit će to na prvi pogled bistra voda, kao što je to slučaj kod svakih fontana. No iz Bandićevih vodoskokova ipak će, simbolički, skakati mutna voda. Jer dosta toga je bilo i još uvijek je mutno oko ovoga projekta od kojeg bi grad trebao zablistati.

Ključne riječi

Komentara 1

CV
crna vrana
13:20 13.12.2012.

Svojom dosjetkom o mutnoj vodi se i uvaženi kolumnist uključio u pred-predizbornu kampanju za zagrebačkog gradonačelnika? Bernardić će mu na ovoj mutežini sigurno biti zahvalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?