Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2012. u 12:00

Kako je SDP dužan proračunu 4,7 milijuna kuna, upravo će ministar Linić uskoro napraviti obračun duga šefu PO SDP-a, istom tom Slavku Liniću.

Slavko Linić, ministar financija, nema milosti prema protivnicima, ali nije nježan niti prema svojima. U razgovoru za Forum ponovio je svoj stav da premijer i predsjednik SDP-a ne bi smjela biti ista osoba, što vjerojatno nije drago čuti njegovom šefu Zoranu Milanoviću. Ministru financija istovremeno ne smeta što je on predsjednik Poslovodnog odbora SDP-a. A kako je SDP dužan proračunu 4,7 milijuna kuna, upravo će ministar Linić uskoro napraviti obračun duga šefu PO SDP-a, istom tom Slavku Liniću.

Čobija brinu nalazi krvi, a ne nalazi kostura u ormaru

Petar Čobanković, saborski zastupnik HDZ-a, požalio se da još nije dobio poziv za sistematski pregled. Ne znamo što će mu naći u krvi, ali ministar Jakovina Čobiju je već pronašao kosture u ormaru.

Nakon seljaka, ulice će blokirati glumci Larinog izbora

Andrea Zlatar, ministrica kulture, mandat je počela samozatajno, ali nakon najave da će mijenjati Zakon o kazalištu može biti sigurna da će je biti po svim medijima. Olakotna okolnost da mediji ignoriraju kulturu u ovom slučaju ne vrijedi jer će zakon udariti po glumcima u sapunicama, a oni ne silaze s novinskih stranica i malih ekrana. Ukratko, intencija je zakona da se promijeni postojeće stanje da neki glumci primaju plaću u kazalištu gdje ih uglavnom nema da bi se posvetili drugim projektima, najčešće dobro plaćenim sapunicama. Očekujemo brzu reakciju glumaca koji bi se mogli organizirati po uzoru na seljake i blokirati promet. Ekipa iz Larinog izbora može blokirati Ilicu, Ruža vjetrova presjeći Frankopansku i odsjeći Gavellu od HNK, a glumci bez angažmana neka blokiraju Špicu.

Komentara 5

CV
crna vrana
14:41 18.02.2012.

Ministrica Zlatar očito zna što radi. Gospoda glumci bi rado radili honorarno po sapunicama ( po epizodici se plaća i do 1000 eurića), a u matičnim kazališnim kućama samo podizali državnu plaćicu i popunjavali rubriku radnog sraža u radnoj knjižici.i. Ako se poneki od njih i odvaži dati otkaz jer mu se ne šljaka za državnu crkavicu, pa se upusti u samostalne umjetničke vode, opet od države fekta da mu, kao zaslužnoj glumačkoj veličini, plaća barem zdravstveno osiguranje, dodijeli neki stančić na trajno korištenje i udijeli nekakvu socijalnu apanažicu kad ostari. Sramota!

OS
osica
17:46 18.02.2012.

a zašto nisu SDP o v r š i l i , nas odmah ovrše za 500, oo Kn ?.

CD
Cocco Drillo
20:56 18.02.2012.

Ili dati 2,3,5 miliona Kn Hribaru, Noli, Ogresti i ostalim Fassbinderima, a onda da te filmove gleda rodbina. Ali biće barufice i veselja, a kudikamo mnoga veća Evropska glumačka imena nemaju stalni radni odnos po svojim teatrima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?