Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li se ikada pitali?

Znate li zašto u hladnjaku ima svjetla, a u zamrzivaču nema? Postoji određeni razlog!

Shutterstock
18.03.2024.
u 07:00

Razlog iza ove 'misterije' zapravo je sasvim logičan

Ako ste ikada u neko gluho doba noći tražili sladoled po zamrzivaču, sigurno ste se zapitali zašto nema svjetla kao u hladnjaku.Razlog je zapravo vrlo logičan.

Profesor Robert H. Frank s Cornell sveučilišta kaže da se sve zapravo svodi na smanjenje troškova. Trošak postavljanja automatskog svjetla u zamrzivač jednak je trošku postavljanja tog svjetla u hladnjak, piše Reader's Digest.

VEZANI ČLANCI:

Ipak, dio gdje je hladnjak otvaramo puno češće nego zamrzivač pa nema puno koristi od svjetla u njemu, a trošak ostaje isti. Za proizvođače je novac, koji uštede, sasvim razuman razlog da jedostavno izostave svjetlo u zamrzivaču.

Profesor Frank, ipak, kaže da potražnja za svjetlom u zamrzivaču raste s prihodima ljudi. Što više prihode imaju to im je lakše opravdati trošak skupljeg hladnjaka koji ima svjetlo i u zamrzivaču. Dakle, takvi hladnjaci se proizvode, ali su i puno veća investicija.

Nažalost, čini se da će većina proizvođača zamrzivača ne namjerava uskoro instalirati svjetla - ali to ne znači da ove čarobne naprave ne postoje. "Općenito, korist od takvih značajki, mjerena onim što su ljudi spremni platiti za njih, raste s povećanjem prihoda", kaže Frank. "Načelo isplativosti stoga predviđa da bi potrošači s iznimno visokim prihodima mogli pomisliti da je svjetlo u zamrzivaču vrijedno dodatnog troška."

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije