Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti stručnjaka

Znate li zašto muškarci puno lakše dožive orgazam? Evo glavnog razloga i kako to promijeniti

shutterstock
13.08.2023.
u 23:57

U dobro poznatom fenomenu koji se naziva 'razmak između orgazma', muškarci imaju dvostruko veću vjerojatnost da dožive orgazam nego žene tijekom heteroseksualnih susreta.

 Oko seksa postoji očekivanje da će seks završiti orgazmom za oba partnera – po mogućnosti u isto vrijeme. No, kako piše News.com.au, stvarnost je ponekad veoma različita od očekivanja, pogotovo u heteroseksualnom seksu. U dobro poznatom fenomenu koji se naziva 'razmak između orgazma', muškarci imaju dvostruko veću vjerojatnost da dožive orgazam nego žene tijekom heteroseksualnih susreta. Istraživanja su pokazala da samo 65 posto heteroseksualnih žena obično ili uvijek doživljava orgazam tijekom seksa u usporedbi s 95 posto heteroseksualnih muškaraca. Zapravo, jedna trećina žena bori se da redovito postigne orgazam, a otprilike jedna od deset spolno aktivnih žena nikada nije doživjela orgazam.

Zašto su orgazmi važni? Orgazam pridonosi većem seksualnom zadovoljstvu, osjećaju osnaženosti i povećanoj seksualnoj želji. Povećano seksualno zadovoljstvo može dodatno pozitivno utjecati na zadovoljstvo vezom. Orgazmi nisu bitni za ugodan, zadovoljavajući seks. Ali kada želite postići orgazam, a jednostavno ne možete doći do njega, to može biti frustrirajuće i razočaravajuće za oboje.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne!

1/7

Što uzrokuje nedostatak orgazma?
Brojni su čimbenici koji doprinose nedostatku orgazma. Nedostatak seksualnog obrazovanja glavni je čimbenik u nedostatku orgazma, kao i seksualna očekivanja od žena. Mnoge žene nisu sigurne u čemu seksualno uživaju, bore se s uvjerenjem da seks može biti i njihov užitak, a ne samo njihov partner, i mogu imati poteškoća u komunikaciji sa svojim partnerima o tome što žele.

Što možemo učiniti u vezi s tim? Vjeruje se da vrlo mali postotak žena ne može postići orgazam, ali većina žena može naučiti postići orgazam uz prave savjete i praktične prijedloge. Postoje provjerene metode koje povećavaju vjerojatnost da žene postignu orgazam.

Izgradite iščekivanje tijekom dana
Seks je stanje uma. Istraživanja pokazuju da žene koje svojim partnerima šalju sugestivne poruke tijekom dana ili nose seksi donje rublje u iščekivanju seksa imaju veće šanse za postizanje orgazma.

Provedite duže na predigri
Jedan od najčešćih razloga zašto se žene bore za postizanje orgazma je taj što ne provode dovoljno vremena na predigri. Ženska tijela prolaze kroz složene promjene kako bi se pripremila za seks. Ove promjene pomažu im izbjeći bol i povećati zadovoljstvo. Ove promjene traju oko 15 minuta. Provođenje najmanje 15-20 minuta značajno povećava šanse žena za orgazam i može poboljšati užitak za oba partnera.

Uključite 'zlatni trio' poteza u predigru
Istraživanja su otkrila da kada su oralni seks, stimulacija ruku i genitalija i duboki poljupci uključeni tijekom predigre, šanse za postizanje orgazma kod žena su dodatno povećane.

Otkrijte što vam se sviđa
Same ste odgovorne za svoje zadovoljstvo. Kad ne znate u čemu uživamo, teško je dati povratnu informaciju partneru. Za žene koje ne znaju, postoji niz obrazovnih web stranica koje mogu pomoći.

Naučite komunicirati s partnerom
Mogućnost otvorenog i iskrenog razgovora o seksu dokazani je čimbenik povećanog seksualnog zadovoljstva. Morate se odmaknuti od ideje da traženje povratnih informacija ili dijeljenje onoga što želite na neki način 'kvari raspoloženje' ili da nije potrebno. Stvaranje kulture otvorene komunikacije oko seksa može povećati zadovoljstvo za oboje.

Koristite izravnu stimulaciju klitorisa
Postoji veliki mit koji kaže da bi žene trebale postići orgazam samo penetracijom. Ovo je potpuno neistinito. Otprilike jedna trećina žena treba izravnu stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam. Daljnja trećina kaže da je orgazam bolji osjećaj kada je uključena stimulacija klitorisa.

Istraživanje pokazalo: Evo kako vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate!

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
11:47 14.08.2023.

super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije