Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična ideja

Znate li zašto je važno čistiti listove biljaka? Evo kako to pravilno raditi i koliko često

shutterstock
06.09.2022.
u 15:30

Dok brišete prašinu, pregledajte biljke. Potražite štetnike po cijelom lišću, uključujući njihovu donju stranu.

Biljke su ukras, ali i živa bića o kojima brinete. Njihovi listovi vas oduševljavaju, njihov odgovor na vašu njegu čini da se osjećate potrebnima, a bavljenje brigom o njima je umirujući ritual. Kako se godišnja doba počinju mijenjati, vrijeme je da se pobrinete o svojim biljkama. Prije nego što ljetno obilje svjetla znatno oslabi, pobriniti se da lišće vaših biljaka ne bude obavijeno prašinom. Čišćenje im daje priliku da nastave rasti na svjetlu, kako piše Apartment Therapy.

 Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

Neka bude jednostavno. Uzmite krpu od mikrovlakana, možda onu koja je malo vlažna, ili stavite rukavicu za brisanje prašine i obrišite svaki list svoje biljke. Vidjet ćete da neki skupljaju više prašine od drugih i da se njihove različite površine više ili manje lijepe za prljavštinu od drugih.

Dok brišete prašinu, pregledajte svoje biljke. Potražite štetnike po cijelom lišću, uključujući njihovu donju stranu. Pregledajte ih na znakove nevolje poput blijedog, žutog, suhog ili smeđeg lišća ili uvelog ili mokrog izgleda. 

Pogledajte pokazuju li biljke znakove da ih treba presaditi, poput korijenja koje se vidi iznad tla. Zabilježite gdje ćete možda morati odrezati mrtve dijelove svoje biljke ili gdje biste možda željeli podrezati ili razmnožiti.Postupak ponovite svakih nekoliko tjedana.

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije