Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preporuka

Znate li koliko je tjelesne aktivnosti potrebno?

hodanje
Foto: Shutterstock
19.05.2014.
u 13:05

Za odrasle, lagana šetnja znači oko 3500 koraka u pola sata, za one starije to je tisuću koraka manje u istom vremenskom razdoblju.

Djeca od 6 do 12 godina te mladi od 13 do 17, dnevno bi se trebali kretati najmanje jedan sat.

Onima u dobi od 18 do 64 godine preporučuje se umjerena tjelesna aktivnost pet puta tjedno ili intenzivna, u kraćem trajanju od po 20-ak minuta tri puta tjedno.

Za odrasle, lagana šetnja znači oko 3500 koraka u pola sata, za one starije to je tisuću koraka manje u istom vremenskom razdoblju.

Preporuke su to vodećih svjetskih institucija za tjelesnu aktivnost svim dobnim skupinama objavljene na internetskoj stranici Ministarstva zdravlja.

>>Znate li koja je tjelesna aktivnost najbolja? Skida salo, pospješuje zdravlje i ništa ne košta

>>Trčanje je blagoslov za zdravlje: 7 razloga da počnete – odmah!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije