Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNA VOŽNJA

Znate li kako vam putovanje može biti pravi užitak?

Foto: Shutterstock
1/6
28.07.2023.
u 13:09

Na putu do obale, pronađite mjesta za male “gušte” – odmorišta uz cestu ili autocestu, na kojima ćete se osvježiti, pojesti nešto ukusno, a ne preskupo, popiti kavu ili “natankati” svoga limenog ljubimca kvalitetnim gorivom. Evo što nudi Petrol

Odlazak na godišnji odmor, ili samo na vikend, u špici turističke sezone, kada su kolone vozila beskrajne, a putem nailazite na dionice autoceste gdje ne možete voziti više od 80 km/h, vozačima, ali i suputnicima, predstavlja popriličan stres.

Put se planira nekoliko dana unaprijed, prati se stanje na cestama i pokušava se dokučiti koji je dan u tjednu i koje doba dana najbolje za polazak na putovanje. I, prema svim iskustvima vaših prijatelja, koji su već bili ovo ljeto na putovanju, ne možete zaključiti što je mudrije – krenuti u nedjelju navečer ili u ponedjeljak ujutro, ili možda voziti noću i hvatati prve trajekte. Jer, očito, ove turističke sezone opterećenje na državnim cestama je golemo i neko pravilo za procjenu manje gužve jednostavno ne postoji.

U takvim situacijama, mudre osobe savjetuju – najbolje je prihvatiti trenutno stanje i truditi se putovati sa što manje živciranja, naoružati se osmijehom i gledati na samu vožnju kao na dio godišnjeg odmora, ne opterećivati se vremenom i u cijelom tom prometnom krkljancu na neki način uživati.

Na putu do obale, možete pronaći mjesta za neke male “gušte” – odmorišta uz cestu ili autocestu, na kojima ćete se osvježiti, pojesti nešto ukusno, a ne preskupo, popiti kavu ili “natankati” svoga limenog ljubimca kvalitetnim gorivom.

Da bi vas ugodno iznenadili na putu prema obali, iz Petrola su se za ovu turističku sezonu posebno pripremili – u sklopu strateške obnove investirali su u deset prodajnih mjesta u Hrvatskoj, od kojih su tri u Istri, četiri u Dalmaciji i tri u okolici Zagreba.

Foto: Shutterstock

Osvježenje i odmor u okolici metropole

Ako na svome putovanju želite zastati i odmoriti se blizu hrvatske metropole, na raspolaganju su vam čak tri Petrolove benziske postaje, i na svakoj od njih možete pojesti svježe pripremljeni obrok, popiti dobru kavu i osvježiti se voćem, salatom ili desertom.

Na prodajnim mjestima Helena Istok i Helena Zapad, koje uskoro otvaraju svoja vrata, osim caffe bara, moći ćete uživati u bogatoj gastro ponudi u Fresh restoranu, ali i odabrati svoje favorite iz McDonaldsa.

Foto: Petrol

Desinec Sjever, benzinska postaja budućnosti

Ako vam odgovara drugi tajming, po izlasku iz Zagreba, na hrvatskoj autocesti A1, nalazi se novootvorena benzinska postaja Desinec Sjever koja nudi niz dodatnih usluga, uključujući svježe pripremljenu hranu u restoranu Fresh, kavu za put iz jedinstvene Petrol ponude „Kava Na putu“ te drive-in ponudu iz restorana McDonald's.

Foto: Petrol

Modernom arhitekturom i budućim mogućnostima plasmana alternativnih energenata, ovo prodajno mjesto predstavljeno je kao inovativno prodajno mjesto budućnosti, što znači da je dizajnirano modularno, kako bi se moglo transformirati prema tijeku i brzini energetske tranzicije ili širenja "novih" izvora energije.

Kako se tijekom gradnje prodajnog mjesta Desinec Sjever razmišljalo o obnovi postojećih izvora energije, ispod točionih otoka postavljeni su odgovarajući kanali kroz koje će se, u slučaju eventualnog pada prodaje fosilnih goriva, moći provesti elektroinstalacije za postavljanje e-punionica. U sklopu prodajnog mjesta Desinec Sjever, vozačima su dostupne i tri punionice za električne automobile, od kojih je jedna ultra brza, a sve su financirane u sklopu projekta Next - E.

Foto: Petrol

Istra i Dalmacija imaju svoja mjesta za opuštanje uz autocestu

Kako biste cijelo vrijeme mogli putovati i voziti bez nepotrebnog stresa, s jednakim šansama za kvalitetnim odmorom, Petrol je obnovio svoja prodajna mjesta u Istri i u Dalmaciji.

Tako u Dalmaciji, na prodajnim mjestima Zadar Jadranska, Dugopolje Jug, Dugopolje Sjever i Dujmovača kod Splita, dočekat će vas ugodna atmosfera u caffe barovima, ali i nova ponuda fresh barova, gdje možete pronaći široku ponudu salata, sendviča, svježih sokova i deserata.

Ne zaostaje niti ponuda u Istri jer Petrol je ondje obnovio čak tri prodajna mjesta – kod Pule Mutilsku, kod Labina Dubrovu i kod Umaga Kolodvorsku. Na svim prodajnim mjestima također se možete osvježiti kavom, raznim salatama, svježim sokovima, desertima i sendvičima.

Foto: Petrol

Vozačima je na obnovljenim prodajnim mjestima Petrola dostupna i nova generacija visokokvalitetnih goriva Q Max koje predstavlja vrhunsku inovaciju u industriji goriva. Pružajući vozačima neusporedivu snagu i potpunu zaštitu motora, ključna značajka ovih goriva su inteligentne molekule i tehnologija čišćenja poznata kao Dual Action Technology. Petrol donosi novu generaciju ekonomske i ekološki prihvatljivije vožnje za sve vozače koji žele samo najbolje za svoje vozilo, istovremeno brinući za okoliš i ostvarujući uštede na potrošnji goriva.

Neka vam ove ljetne sezone godišnji odmor počne već na putovanju do željene destinacije!

Sadržaj donosimo u suradnji s Petrolom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije