Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Almini modni savjeti

Znate li kako kombinirati i nositi modne detalje? Uzmite šal, maramu, nakit...

šal i marame
Foto: Nikola Zoko
1/4
19.05.2014.
u 09:48

Ako nosite haljinu ili tuniku koja otkriva dekolte, kombinirajte setove- naušnice, ogrlicu, narukvicu i to po to po principu da je srednji komad seta (u ovom slučaju ogrlica) naj dominantniji.

Kako i koliko modnih detalja nositi?

Imate li (pre)pune ladice remenja, šalova, ogrlica i narukvica vrijeme je da ih presložite, isprobate i selektirate u dvije grupe - ovo nosim, a ovo poklanjam.

Ono što ste odlučile zadržati povežite s vašim odjevnim kombinacijama kako biste pokazale da ste s modnom 'na ti', ali i lanjske odjevne kombinacije primjerice osvježili na kreativan način. Prije nego li vam otkrijem nekoliko trikova kako nositi lagan prozračan šal na drugačiji način otkrit ću vam nekoliko modnih pravila kombiniranja i odabira začina stila.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Znate li kako kombinirati nakit?

Modno je pravilo da se narukvice uvijek nose u kompletu s ogrlicom, a naušnice uz prstenje. Ako nosite haljinu ili tuniku koja otkriva dekolte, kombinirajte setove- naušnice, ogrlicu, narukvicu i to po to po principu da je srednji komad seta (u ovom slučaju ogrlica) naj dominantniji. Koji model prstena odabrati ovisit će o obliku prsta! Što su prsti deblji, tanji je prsten, a što su dulji prsti to je i veći ukras na prstenu. Širinu i oblik narukvice diktiraju ruke- debljim rukama pristaju tanje, prozračne narukvice, a tanjim deblji modeli koji naglašavaju ruke.

Šal, marama, vječna nepoznanica stila!

Kako nosite svoju maramu ili šal? Jednostavno je prebacite preko ramena ili zavežete 'omču' oko vrata? Ovog proljeća naučite kako maramom naglasiti dekolte na ženstven način, kako naglasiti struk i na kraju prekriti ramena. Krenimo redom…

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Nosite li dekoltirane majice ili tunike naučite zavezati šal kako bi se prekrio dekolte, ali ne povećao gornji dio tijela. Kako to napraviti? Dovoljno je pripremiti jedan lijepi prozračan šal koji neka bude od prirodne tkanine kako se ne bi pojačavalo znojenje. Boju šala prvenstveno uskladite s bojom puti, kose i očiju i to po ovom principu: uz toplu boju puti pristaju i tople šare na šalu, dok ženama svijetle boje puti (bjelkast sjaj), kose i očiju pristaju hladne nijanse na šalu. Tek kad ste pronašli idealan detalj koji vašem licu daje svježinu kombinirajte ga uz odjeću.

Nosite li haljinu bez naramenica ili s tankim bretelicama u nekim je situacijama potrebno prekriti ramena i gole ruke. Pripremite jedan lijepi šal kojeg žete zavezati tako da se rotiranjem stvori prozračan asimetrični pončo koji će na najmoderniji način prekriti određene dijelove tijela. Na ovaj način možete napraviti i stiliziranu suknju (posebno za situacije kad ne smijete nositi previše kratko).

Ove su sezone moderne jednostavne forme, poput tunika ili pulovera četvrtastog oblika. Želite li naglasiti obline, umjesto remena oko struka zavežite šal. Odaberete li prozračnu tkaninu ovakav detalj neće pojačati liniju struka već cijeloj modnoj priči staviti točku na 'I'. Kako je u ovoj priči šal postao remen za njega vrijedi isto pravilo kao i sa kožnim remenom - treba se uskladiti s cipelama i torbicom.

I za kraj…Po kojem principu kupujete torbicu? Kupite jednu, klasičniju koja pristaje na sve kombinacije. No, i takva jednostavnost može ponekad dosaditi. Želite li osvježiti svoju dragu, ali jednostavnu torbu napravite to uz pomoć marame kojom ćete omotati jednu ručku.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Za kreativnije savjet više: maramu možete upotpuniti ukosnicama za kosu, narukvicama koje će nanizane na maramu djelovati kao slatki privjesci.

Više modnih savjeta potražite na online savjetovalištu ModniAlmanah.com

>>Krštenje, prva pričest, krizma...Evo kako izbjeći modnu katastrofu u svečanim prilikama

>>Pogledajte zašto je Tina Katanić zaustavljala Zagrepčane u centru grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije