Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evo kako pobjeći

Znate da vam nije mjesto u nasilnoj vezi, ali vi stalno tražite opravdanja?

nasilje ilustracija
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
26.03.2014.
u 20:45

Recite svim vašim prijateljima da ste prekinuli. Ako to ne učinite, vaš partner može pričati razne priče o vama

Ako vjerujete da vaš odnos loše utječe na vas i psihički i fizički, onda je on postao nasilan.

Nitko ne zaslužuje da bude u nasilnoj vezi. No, to je lakše reći nego učiniti. Ponekad ćete možda ostati u nasilnoj vezi jer se bojite reakcije vašeg partnera ili ste emocionalno ovisni o vašem partneru. Bez obzira na sve, vi morate poduzeti neke korake kako biste izašli iz takve veze, jer vam ona ne donosi ništa dobro…

1. Budite dosljedni

Najvažniji dio procesa prekidanja jest da ostanete pri svojoj odluci. Ako je vaša odluka za prekid odnosa konačna, onda je ništa na svijetu ne može promijeniti. Dakle, skupite hrabrost i prekinite vašu nasilnu vezu.

2. Pokupite vaše stvari

Pokupite sve vaše uspomene s partnerom. Također se ovo može nazvati i dokazima. On ili ona ne bi trebali imati bilo koju od vaših fotografija, video-zapisa ili osobnih stvari. Kako biste ovo napravili, morate te stvari taktički odvojiti od njega/nje.

3. Izbjegavajte izravne sukobe

Ako je vaš partner fizički nasilan, izbjegavate izravan sukob. Možete ostaviti poruku ili poslati e-mail. A ako imate s njim susret posljednji put, onda neka susret bude na javnom mjestu gdje ima puno ljudi oko vas.

4. Recite svima

Recite svim vašim prijateljima da ste prekinuli. Ako to ne učinite, vaš partner može pričati razne priče o vama. Recite vrlo jasno svim zajedničkim prijateljima da je vaš odnos bio nasilan i da ste ga odlučili napustiti.

5. Obrišite bivšeg partnera iz vašeg cyber prostora

Blokirajte ga na svom Facebook, Twitter i e-mail profilu. Jako je važno da on više nije dio vašeg cyber prostora. To će također osigurati da ne može doći do vas putem e-maila ili poruke.

6. Promijenite vaš telefonski broj

Najbolje je promijeniti broj mobitela nakon što izađete iz takve veze. Na taj način izbjeći ćete bilo kakve uznemirujuće pozive. Ovisno o tome kako opasan vaš partner može biti, možda ćete morati promijeniti i vašu adresu.

>>Djevojčica se našminkala da izgleda kao pretučena majka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije