Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barbie za svaku djevojčicu

Značajn pomak tvrtke: Lansirana kolekcija lutaka s novim tjelesnim figurama

Nova kolekcija
Foto: Twitter/Barbie
1/11
29.01.2016.
u 16:00

Kolekcija plastičnih lutaka za 2016. godinu nudi karakteristike stvarnih žena. Dolaze u svim veličinama i za sve djevojčice - sitne, visoke, s oblinama

Američka tvrtka Mattel u četvrtak je lansirala novo izdanje popularnih Barbie lutaka, koje odsad imaju tri različite tjelesne figure.

Nakon 57 godina, značajan je ovo pomak tvrtke, ali i veliki utjecaj na ideale ljepote diljem svijeta. Poznate Barbike mijenjale su modne trendove i šminku, a novu promjenu zahtijevali su kupci.

Kolekcija plastičnih lutaka za 2016. godinu nudi karakteristike stvarnih žena. Dolaze u svim veličinama i za sve djevojke - sitne, visoke, s oblinama, javlja Time.

Uspješna lutka popularna je desetljećima, a odsad stiže u 7 tonova kože, 22 boje očiju i 24 različite frizure.

Foto: REUTERS

Potražnja za lutkama instantno je porasla, a do kraja godine očekuje se konačnih 33 modela igračke. Brend želi unaprijediti liniju proizvoda i kreirati stvaran odraz djevojaka diljem svijeta i onoga s čime se susreću svakodnevno, svuda oko sebe.

Imamo odgovornost prema djeci i roditeljima da širimo pogled na ljepotu

Prošle godine iz vrha tvrtke potvrdili su promjenu Barbijevog stopala, koje su prilagodili da može obuti cipele s visokom petom.

- Vjerujemo da imamo odgovornost prema djeci i roditeljima da širimo pogled na ljepotu - rekao je Everlyn Mazzoco, menadžer tvrtke.

Umjetnik Nickolay Lamm pokrenuo je uspješnu Kickstarter kampanju da stvori 'normalnu' 19-godišnju Barbiku. Ponudio je i upotrebu naljepnica madeža, ožiljaka, prištića, celulita i strija.

Dizajnerski tim dvije godine stvarao je novu lutku, a tvrtki Mattel trebalo je četiri mjeseca za odabir tri riječi koje će opisivati svaki tjelesni oblik. Nazive su prilagodili, učinili ih neuvredljivim, neutralnim i internacionalnim.

Nova kolekcija zanimljiv je i utjecajan pomak. S obzirom na osjetljivost dječje psihe, utjecaj modnih trendova i vizuala te sveprisutnih ideala ljepote, promjena ove ikonične dječje igračke kvalitetan je potez.

>> Novu barbiku roditelji koriste za prisluškivanje djece

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije