Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a ja imam...

Živimo li u zabludi? Jesmo li deblji nego to mislimo?

Dijeta
Arhiv VL-a
24.12.2012.
u 10:00

Žene pogrešno procjenjuju svoju težinu češće od muškaraca, a žene u svojim kasnim tridesetima u prosjeku misle da imaju 3,6 kilograma manje.

Žene su sklonije češće podcjenjivati svoju težinu. Prosječna žena teža je 2,3 kilograma nego što misli da je. U kasnim 30-ima one su najoptimističnije prema svojim kilogramima i uvjerene da imaju barem tri kilograma manje. Muškarci pak, podcjenjuju svoju težinu za skromnih 1,5 kilograma, pokazala je anketa koji je provela britanska vlada na 9000 ljudi. Ispitanike su pitali koliko misle da imaju kilograma. Istraživanje daje novi uvid u to kako prosječna odrasla osoba ima drugačiju ideju o svojoj težini u odnosu na ono što vaga zapravo pokazuje. 

- Žena može imati 68 kilograma, ali misli da će, stavi li lijepu crnu haljinu i našminka se, imati 63 kilograma. To su samo puste želje - kaže psihologinja Andrina McCormack i objašnjava da je to posljedica pritiska društva i okoline koja nameće da budemo što mršavili. Isto tako stručnjaci upozoravju i da se radi o zabludi optimizma, budući da se muškarci i žene samozavaravanjem pokušavaju uvjeriti da nisu daleko od idealne težine.

Gotovo dvije trećine odraslih ima problema s prekomjernom težinom, a jedna od četiri osobe je pretila, piše Daily Mail. Odrasli su neobjektivni i što se djece tiče, pa polovina roditelja čije je dijete bilo pretilo su bili uvjereni da im potomci imaju odgovarajuću težinu.

 

 

Komentara 1

LI
liliZG
12:41 24.12.2012.

Meni zimi zna varirati težina i do 3 kg, vjerojatno zbog svih delicija koje se tada jedu, a onda dođe nova godina i suša vlada do uskrsa, a onda opet kolači.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije