Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emocije

Ženske suze u muškarcima ne izazivaju strast nego suosjećanje

tuga
Arhiva VL
07.01.2011.
u 11:33

'Krivac' je kemijski sastav suza koji ženu čine manje privlačnom suprotnom spolu, pokazuje istraživanje

Pogled na ženu koja plače u muškarcima ne budi strast. I nije to samo zbog emocija koje idu uz suze, nego zbog kemijskog sastava suza koji ženu čine manje privlačnom suprotnom spolu, pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Science.

Iako muškarci to ne razumiju na svjesnoj razini, dok žena plače njihov mozak prima signale koji će "utrnuti" njihovo uzbuđenje. Naime, znanstvenici su utvrdili da prave suze imaju jedva primjetan miris koji se uvlači u muškarčev nos i putuje do mozga koji potom tijelu signalizira da zaustavi strast.

U istraživanju su sudjelovale dvije skupine žena. Jedne su uistinu plakale, a drugima je lice poprskano slanom vodom. Iako muškarci nisu znali da su među njima i žene s lažnim suzama, bez iznimke su svi reagirali na prave suze. U društvu takvih žena muškarcima se smanjila razina testosterona u tijelu i uzbuđenje im je naglo palo.

Stručnjaci sa znanstvenog instituta Weizmann u Izraelu smatraju da upravo zbog smanjivanja razine testosterona muškarci u tim trenucima mogu i nježnije reagirati prema ženama što je dobro jer u trenucima dok plaču žene i trebaju nježnost. Premda ženske suze kod muškarca neće pobuditi strast, hoće suosjećanje.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:28 07.01.2011.

Ona plače a ja ju karam.... :)

DU
Deleted user
12:26 07.01.2011.

Za detalje odnosno cjelokupan know how pitajte premijerku Kosor. Ona je na vještinama iz vrtića (puzanje i plakanje) dogurala do premijerske fotelje i ako netko \"zna znanje\" kako suzama izgraditi karijeru, onda je to naša premila Suzana...

GO
Gogs
22:52 07.01.2011.

a što ako žena upotrijebi onaj čuveni \"smijeh kroz suze\" ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije