Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobna moda

Žene ne vole naočale jer misle da su s njima manje privlačne

cvike
02.04.2010.
u 09:02

Jedno je istraživanje pokazalo da Britanke radije škilje i pate zbog lošeg vida nego da nose naočale.

Milijuni Britanki ne vide baš najbolje, a glavni je razlog to što ne žele nositi naočale - i to zbog izgleda. Prema jednom istraživanju, čak četvrtina Britanki koje bi trebale nositi naočale to ne čine, pa čak odgađaju i pregled kod okulista iz straha da ne bi morale nositi naočale. Isto tako, žene koje nose naočale i imaju dioptriju radije škilje ili pate zbog slabog vida nego da im naočale "uništavaju izgled". Točnije, gotovo polovica ispitanih žena smatraju da će ih naočale učiniti neprivlačnima te bi ih izbjegavale "pod svaku cijenu".

Istraživanje je provedeno na 3000 žena, a provela ga je Sight Care Group, britanska organizacija neovisnih optičara. Istraživanje je, između ostaloga, pokazalo da četvrtina žena nije obavila pregled očiju više od dvije godine.

- Nebulozno je da bi djevojke radije trajno oštetile vid nego posjetile okulista - rekao je Paul Surridge, jedan od neovisnih optičara.

Loš vid ima niz posljedica koje narušavaju kvalitetu života, a to su glavobolje i bol u očima, koji mogu dovesti do ozbiljnijih problema, poput glaukoma, povišenog očnog tlaka.

Dvije trećine ispitanih žena ne nose naočale kad izlaze navečer u grad, dok ih 50 posto ne nosi naočale na spoju. Čak 15 posto njih skidaju naočale tijekom putovanja javnim prijevozom, a 16 posto ostavit će ih kod kuće kad se nalaze sa svojim partnerom. No, još više zabrinjavaju podaci da svaka deseta žena ne nosi naočale na poslu, a sedam posto ne osjeća se ugodno s naočalama na sastanku.

Što se mlađih djevojaka tiče, ni kod njih situacija nije bolja. Polovica djevojaka smatra da su ružne s naočalama, a gotovo isti postotak izjavljuje da nadoknađuju odjećom ono što smatraju da gube naočalama. Gotovo polovica ih također misli da će biti manje popularne s naočalama, a 40 posto doživjelo je zlostavljanje zbog naočala.     

Zanimljivo je da ovaj trend nisu promijenile niti slavne žene koje nose naočale čak i ako im ne trebaju. Među njima su Nicole Kidman, Jessica Biel i Drew Barrymore. Naočale je, čini se, teško dovesti u modu.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mimi1
21:59 05.04.2010.

Obožavam naočale! I ako je žena privlačna-privlačna je i s naočalama i bez njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije