Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izumi 20. stoljeća

Žene bez perilice rublja ne bi bile ravnopravne muškarcima?

tableta
01.05.2012.
u 12:37

Žene su se odlučile proglasiti pilulu, veš mašinu i push-up grudnjak najvećim dostignužima koja su im promijenila život nabolje...

Istraživanje koje je obuhvatilo tisuću žena iz Velike Britanije pokazalo je da su kontracepcijske pilule, push-up grudnjak i perilica rublja najveći izumi 20. stoljeća jer su im omogućile promjenu njihovih života - nabolje, piše Daily Mail.

Kontracepcijska pilula osvojila je 65 posto glasova, revolucionarni grudnjak zasjeo je na drugo mjesto sa 34 posto glasova kao i mašina za veš. I dok je push-up grudnjak popularniji među mlađim ispitanicama, perilica rublja, na tržište puštena 1937., najpopularnija je kod žena starijih od četrdeset godina.

- Mnoge starije žene dobro se sjećaju kako je izgledao 'dan za pranje rublja' i koliko je to bilo teško. Ne vjerujem da bi žene mogle biti ravnopravne muškarcima dok god su imale takvu obvezu. Kontraceptivna pilula je pak važna jer je pružila mogućnost da žene same počnu odlučivati žele li rađati i koliko djece bi voljele imati - kazala psihoterapeutkinja Christine Webber.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije