Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Želite da vam sobne biljke prežive ovu zimu? Izbjegavajte ovo!

shutterstock
22.11.2023.
u 09:30

Čak i biljke koje zahtijevaju minimalnu njegu mogu patiti u hladnijim mjesecima.

Zima i sobne biljke nisu najbolji prijatelji. Čak i biljke koje zahtijevaju minimalnu njegu mogu patiti u hladnijim mjesecima, bilo zbog truljenja korijena zbog prekomjernog zalijevanja, nedostatka sunčeve svjetlosti ili zbunjujućih temperatura i suhog zraka iz radijatora. Ali, postoji jedna jednostavna stvar koju morate imati na umu kako biste svojim biljkama dali najbolje šanse za preživljavanje, prenosi Metro.

Chris Bonnett iz GardeningExpress-a upozorio je: 'Iako bi bez grijanja teško izgurali zimu, ono može naštetiti našim dragocjenim sobnim biljkama. Suhi, zagrijani zrak može osušiti vaše biljke. To ne znači da biste trebali izbjegavati korištenje grijanja, samo je važno biti oprezniji s njegom biljaka i stvoriti ugodno okruženje za cvjetanje sobnih biljaka tijekom zime'.

VEZANI ČLANCI: 

Dodao je da trebate pronaći mjesta u kući gdje se biljke drže 'daleko od izvora topline, ali ipak održavajte sigurnu udaljenost od prozora kako biste ih zaštitili od hladnog zraka'. Ovlaživač zraka može pomoći ili unošenje biljaka u kupaonicu dok se kupate u toploj kupki ili tuširate. Ovo su Chrisovi savjeti kako očuvati svoje biljke dati tijekom zime:

Grupirajte ih: Postavljanje svih vaših biljaka zajedno stvara mikrookruženje s većom vlagom. Biljke doživljavaju povećanu vlažnost kroz transpiraciju.

Stvorite vlažnost: Ovlaživač zraka će povećati razinu vlažnosti u zatvorenom prostoru, boreći se protiv suhog zraka iz radijatora. Ili stavite posude s vodom blizu biljaka i ponesite ih sa sobom u kupaonicu dok se tuširate. Druga mogućnost je redovito lagano prskanje biljaka vodom kako biste povećali vlažnost oko njih. Ali, nemojte pretjerivati ​​- prekomjerna vlaga može uzrokovati probleme s gljivicama.

VEZANI ČLANCI: 

Prilagodite zalijevanje: Redovito provjeravajte vlažnost tla i zalijevajte kada se gornji dio osuši. Unutarnje grijanje može isušiti biljke i tlo brže nego inače.

Zaštitite ih od hladnoće: Držite biljke podalje od hladnog zraka s prozora ili vrata, jer će to naštetiti zdravlju vaše biljke.

Znanstvenici NASA-e: "Ovaj cvijet pomaže u borbi protiv plijesni, a iz zraka 'upija' prašinu i zračenje" 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije