Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postali moderna obitelj

Zaljubila se u muškarca koji joj je anonimno donirao spermu

obitelj
Foto: Thinkstock
05.11.2014.
u 11:25

Jedan Australski par privukao je pažnju svjetske javnosti. Njih dvoje upoznali su se tek godinu i pol nakon što im se rodila kćer

Australka Aminah Hart zaljubljena je u oca svoje kćeri. Njegovo ime je Scott Andersen i on je bio anonimni donor sperme kojeg Aminah nije poznavala sve dok njena djevojčica Leila nije napunila godinu i pod dana. Kada ga je upoznala, objašnjava Daily Mail, među njima se razvila ljubav.

Prije negoli je u 42-godini života odlučila roditi djevojčicu, Hart je izgubila dva sina. Jedan je umro kada je imao samo četiri, a drugi 14 mjeseci. Dječaci su rođeni sa rijetkim genetskim poremećajem koji pogađa samo muškarce. Hart se potom odlučila na umjetnu oplodnju. Dobila je na izbor tri donora, a jedna od njih isticao se genetskim predispozicijama te činjenicom da je otac četvero zdrave djece. Izabrala je njegovu spermu.

Nakon što je malena Leila rođena, poželjela je da djevojčica upozna oca koji je sebe opisao ''sretnim i zdravim'' čovjekom. Ispostavilo se da je on nogometni trener i farmer koji živio oko 140 kilometara od njihova doma u  Melbourneu. Upoznale su ga u kolovozu 2013. godine i nastavile obilaziti. Druženja s njim i njegovom djecom postajala sve učestalija pa su do Božića Aminah i Scott shvatili da više ne mogu jedno bez drugog. Bilo je to prije godinu i pol. Par je od tada u sretnoj vezi i skupa brinu o Leili i ostaloj Scottovoj djeci.

- Ljudi doniraju i krv, zašto ne pomoći nekome? - pitao je Andersen koji je spermu donirao jer je želio nekome pomoći. Nije niti sanjao da će ga altruizam jednog dana učiniti sretnim ocem malene Leile i zadovoljnim partnerom njene majke.

- Imati dijete donora kao najmlađe u obitelji poprilično je moderan zaplet, zar ne - dodala je zaljubljena Hart.

>>Bijele lezbijke tuže zato što su dobile crnu bebu

>>Muškarci, evo zašto ne smijete predugo čekati na očinstvo

Komentara 2

Avatar NJONJO
NJONJO
13:17 05.11.2014.

juhuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije