Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbunila ih je njihova reakcija

Zagrebački mladenci mnoge neugodno iznenadili svojom odlukom u vjenčanju: 'Svi su bili zgroženi i nisu mogli vjerovati'

Unsplash
13.10.2023.
u 14:30

Nisu očekivali da će njihova rodbina i prijatelji imati takvu negativnu reakciju

Svi mladenci žele da njihovo vjenčanje bude posebno i savršeno. Od mjesta, datuma, gostiju, programa - sve mora biti baš onako kako su oni to zamislili. Svi koji su prošli kroz organizaciju vjenčanja, znaju  koliko odabir lokacije za proslavu vjenčanja, ali i odabir datuma, znaju biti stresni. Za neke je datume čak i potrebno rezervirati i do godinu dana unaprijed, piše portal Zagreb.info.

Zagrepčanka Jasmina tako je prije šest godina s tadašnjim zaručnikom krenula u planiranje vjenčanja, a dogovor je bio da žele neki datum u jesen kako bi izbjegli nesnosne ljetne vrućine.

VEZANI ČLANCI:

Termin je bio dogovoren s vlasnikom jednog popularnog zagrebačkog restorana te su zajedno s njim krenuli gledati kalendar. “To je bilo rano proljeće, rekli smo mu da želimo jesen, najkasnije do polovice listopada, no on je samo odmahivao glavom i pokazivao nam kalendar, odnosno prekrižene datume koji su značili da je termin rezerviran. ‘Imam vam samo ovaj, ali ga svi nekako izbjegavaju’ rekao je i pokazao nam kemijskom na 13.10. Bez puno razmišljanja rekli smo gotovo u isti glas da može, a on je tiho rekao, ‘Ali to je petak 13.”, ispričala je Jasmina. 

S lakoćom su rezervirali bend, cvjećara, fotografa i crkvu jer jer je taj datum uglavnom bio slobodan. “Nisam ni sanjala kako će nam organizacija vjenčanja proći glatko, bez imalo stresa”, rekla je Jasmina. 

No, ono što nije očekivala bila je reakcija rodbine i prijatelja. “Svi su se zgražali, kao da smo napravili zločin, a ne organizirali svadbu. Kad smo pozivali ljude naslušali smo se takvih idiotarija od toga da smo si navukli nesreću u startu, da je to vražji datum pa da nitko normalan ne radi svadbu na taj dan. A nama je baš bilo super, sve je prošlo tako spontano, baš kao i ono što je uslijedilo i što živimo evo već šestu godinu zaredom”, dodala je mladenka.

Žena se udala u ružičastoj vjenčanici pa je mnogi kritizirali: 'Odvratna je i neukusna!'

 

Komentara 3

DE
Dex
20:52 13.10.2023.

Petak 13 je obično praznovjereje nametnuto od strane neukih a datira od uhićenja i spaljivanja glavnog Templara na petak 13 ... ništa više

BR
Brankko
02:27 17.10.2023.

Petak pa trinaesti da ima neko značenje?! To uopće nije isti datum (isti "broj") u drugim kalendarima -- na primjer, u julijanskomu kalendaru, koji se u Hrvatskoj koristio do XVI. stoljeća. (Datumi u vrijeme Matije Gupca nisu isti kao današnji!)) Po židovskom, japanskom, majanskom i raznim drugim kalendarima -- 13. listopada ove godine uopće nije nikakav "trinaesti". I uostalom, po čemu je baš 13 "nesretan broj"? Od svih onih koji ga se boje -- sigurno nitko ne zna zašto bi to bilo tako.

SL
slavenZadravec
18:55 13.10.2023.

Petak 13. nije loš, ali ja bih odabrao Noć Vještica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije