Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prodaji

Začinite svoj život zdravljem, ljepotom i nezaboravnim okusima

začini
Foto: VL
03.08.2015.
u 08:13

Postoje začini koje bismo svi trebali imati, kako u kućnoj ljekarni tako i u kuhinji, a jedan od njih je svakako timijan!

Ljekovita svojstva timijana poznata su od davnina, a i danas se upotrebljava za liječenje anemije, groznice, probavnih smetnji i mamurluka. Smatra se da je učinkovit protiv svih vrsta grčeva i da ublažava tegobe tijekom PMS-a.

Timijan će očistiti pluća od sluzi, a djeluje protiv svih vrsta kašlja, bronhitisa, astme i otežanog disanja. Ako ste napeti ili nervozni, on će umiriti živce ali vas neće uspavati, a kad zaspite, možete biti sigurni da nećete imati noćne more.

Kada je u pitanju gastronomija, ovaj začin ima vrlo jak okus koji se najbolje razvija pri visokim temperaturama, a dobro se slaže s češnjakom, maslinama, povrćem, krumpirom i mahunarkama.

Da biste znali iskoristiti svu moć začina, Večernji list i Ordinacija.hr 3. kolovoza u prodaju stavljaju knjigu "Začini: Riznica okusa, zdravlja i ljepote", svojevrsni vodič koji pokazuje njihovu drugu stranu.

Upoznajte začine, ne samo kao dodatke jelu već i kao ljekovite biljke te proizvode u službi ljepote.

U knjizi vas čeka niz praktičnih savjeta te recepata za upotrebu začina kod kuće. Knjigu ćete moći nabaviti na svim kioscima po cijeni od 29,90 kuna.

Ova jedinstvena knjižica pravi je ljetni partner na plaži, u kuhinji, saveznik ljepote i zdravlja. Dosad malo poznate prednosti omiljenih, ali i manje poznatih začina predstavljene su na krajnje praktičan način; uz tips&triks te recepte otkrit će čitateljima da su začini puno više od dodataka jelu. Kako se začinima možete koristiti u službi zdravlja, ljepote, u svakodnevnom životu i, dakako, neizbježno – na tanjuru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije