Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije to očekivao

Zabrinuti tata poduzeo oštre mjere nakon šokantnog otkrića na mobitelu svoje 11-godišnje kćeri

shutterstock
04.10.2023.
u 10:30

Tata je s kćeri ozbiljno porazgovarao o situaciji, no komentirao je da je šokiran što se djeca trude glumiti da su starija nego što zapravo jesu.

Uz sve veću upotrebu telefona kod mladih, mnogi će se roditelji pitati kako najbolje ograničiti vrijeme provedeno pred ekranom svoje djece, a da im pritom daju osjećaj neovisnosti. Svi smo upoznati s opasnostima na internetu i imajući to na umu, roditelji često dodaju ograničenja na aplikacije kako bi osigurali da je sadržaj koji njihova djeca koriste prikladan, ali nešto što zapravo ne možete kontrolirati je da vaša djeca kontaktiraju svoje kolege iz razreda, prenosi Mirror.

Jedan zabrinuti otac ostao je šokiran kada je shvatio da njegova 11-godišnja kći i njezini prijatelji raspravljaju o tome da im je netko iz razreda poslao SMS u kojem traži gole slike. Tata je s kćeri ozbiljno porazgovarao o situaciji, no komentirao je da je šokiran što se djeca trude glumiti da su starija nego što zapravo jesu.

VEZANI ČLANCI: 

Otišao je na Redditov roditeljski forum kako bi izrazio svoju zabrinutost zbog drugih za koje je mislio da su možda prošli kroz slično, nadajući se mudrim savjetima. Napisao je: 'Imam 11-godišnju kćer i ono što doživljavam je da se sva ta djeca pokušavaju ponašati mnogo starija nego što stvarno jesu. Ja sam njen očuh već sedam godina, a ona je moje sve'.

'Večeras sam odveo nju i njezine dvije prijateljice na večeru i saznao nešto užasno kao roditelj. Prijateljice moje kćeri mislile su da su tajnovite i pokušali su 'šifrirati' razgovor o poruci koju je jedna dobila od kolegice iz razreda u kojoj su tražili gole slike. Odmah sam završio večeru i vratio ih kući. Imao sam vrlo strog razgovor sa svojom kćeri o tome što se dogodilo', nastavio je.

'Planiram razgovarati sa svim roditeljima o tome što sam saznao, ali ne želim izgubiti povjerenje vlastitog djeteta ako se dogode bilo kakve veće posljedice. Imate li savjet o tome dokle bih trebao pritisnuti ovo?', pita se očajni tata.

Drugi su roditelji sugerirali da su dugoročne koristi od pokretanja problema nadmašile teške kratkoročne, a jedan je napisao: 'Mislim da je dugoročno bolje da to iznesete na vidjelo. Vaše će se dijete osvrnuti na to i razmisliti: 'Mome je tati bilo dovoljno stalo da to zaustavi', a ne: 'To se događalo, a moj je tata bio previše nesvjestan da bi uopće primijetio'.

VEZANI ČLANCI: 

Netko drugi je rekao: 'Kao dijete koje je imalo pristup internetu i hrpi aplikacija za razmjenu poruka i fotografija u vrijeme dok sam išao u srednju školu, volio bih da je jedan od mojih roditelja razgovarao sa mnom o sigurnosti na internetu koja se posebno odnosi na golišave fotografije i seksualni sadržaj stvarnih ljudi'. Drugi Redditor je odgovorio: 'Zaista. Bio sam u srednjoj školi u povojima društvenih medija kakvima ih danas vidimo i bilo bi jako lijepo da je netko razgovarao sa mnom o tome. Ja ne mogu ništa zamjeriti svojim roditeljima, mislim bio sam mlađi klinac i oni vjerojatno nisu imali pojma o pola stvari koje su postojale jer su bile tako nove, ali ipak'.

'Mislim da je ovo prilika za edukaciju, a ne za kažnjavanje', primijetio je jedan od korisnika, 'Jasno dajte do znanja da ako, unatoč vašim upozorenjima, vaša kći ili njezini prijatelji ikada pogriješe i podijele neprikladne stvari na internetu ili se sastanu s nekim i dogodi se nešto loše, nikada neće biti u nevolji ako dođu k vama. Strogi roditelji čine podmuklu djeca. Ovo je vrijeme za postavljanje granica i obrazovanje, a ne za kažnjavanje i dominaciju'.

Mama na forumu pokrenula raspravu: 'Treba li moja 9-godišnja kći brijati noge?'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije