Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kiselo nije dobro

Za zdravu i mladoliku kožu jedite što više povrća

žena, koža, njega, njegovana koža (1)
Foto: Thinkstock
24.03.2014.
u 09:10

Za kemijske reakcije koje pomlađuju kožu naša im tijela moraju priskrbiti alkalno okruženje.

Da bi kemijski procesi u našem tijelu, uključujući i one koji pomlađuju kožu, bili djelotvorni, naša im tijela moraju priskrbiti alkalno okruženje.

Kiselina koja se nalazi u želucu rijetka je iznimka, no bilo gdje drugdje u tijelu stanice se oštećuju ako je previše kiseline.

Acidoza troši kolagen i elastin, vlakna koja formiraju neku vrstu potpornog mekog kostura kože, što rezultira obješenom kožom i borama. Također uzrokuje demineralizaciju, proces kada se osnovni minerali, uključujući i kalcij, uzimaju iz tkiva, kosti i kožnih stanica da bi pomogli uravnotežiti pH vrijednost kože.

Ovo može prouzročiti suhu, izboranu te stariju kožu. Zato jedite više povrća s obzirom na to da su to alkalne namirnice, i to od pet do deset porcija dnevno.

>>Ovo je tako jednostavno, a ni ne znate da će vas učiniti mlađima!

>>Par tikova ljepote. Sad kad je ugrijalo sunce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije