Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzroci nevjere

Za vjernost u vezi ključan je dobar odnos s majkom od najranije dobi

prevara
Photos.com
02.06.2011.
u 11:05

Opsežna američka studija trajala je nekoliko godina i zaključila da muškarci i žene ipak varaju iz istih pobuda

Prijevare su svakodnevica čak 30 posto ljudi, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Psychological Science. No američki istraživači nisu se zadovoljili postotkom broja nevjera već ih je zanimalo zbog čega se nevjere događaju i zašto varaju muškarci, a zašto žene. Da bi došli do odgovora analizirali su podatke dugogodišnje studije u kojoj je sudjelovalo 78-ero ispitanika kojima je 20 ili 21 godina te postavljali pitanja njihovim partnericama ili partnerima o vjernosti u vezi. 

Stručnjaci su imali podatke o odnosu ispitanika s njihovim roditeljima, npr. koliko su bili bliski, jesu li se osjećali voljenima kada su bili mali, kako su se nosili sa sukobom s prijateljima u tinejdžerskoj dobi i sl. 

Zaključili su kako je prava mjera vjernosti dobar odnos s majkom u ranoj dobi. Naime, osobe obaju spolova koje su uživale u ljubavi i nježnosti majke u ranom djetinjstvu s većom su lakoćom rješavale probleme s prijateljima u tinejdžerskoj dobi i bile su predanije u ljubavnoj vezi u odrasloj dobi. Nimalo iznenađujuće, istraživači tvrde kako razina predanosti u oba partnera odlučuje o tome hoće li oni ostati zajedno ili ne. Tako će osobe s jednakim pogledom na vjernost imati veće izglede za dugu vezu nego parovi u kojima je jedan partner vjerniji od drugog.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Hrvatski vukodlak
Hrvatski vukodlak
11:56 02.06.2011.

Samo tupan je svojoj ženi vjeran...

DU
Deleted user
13:13 02.06.2011.

Za ovog dolje je ona poslovica.... Čega se pametan srami, s tim se budala ponosi....

Avatar Hrvatski vukodlak
Hrvatski vukodlak
13:43 02.06.2011.

A najslađe su mi one udane žene koje mole druge muškarce da ih oplode. Žene nisu anđeli kojima je Bog otrgnuo krila i dao ih na ovaj svijet. Sve vaše minuse ću popušiti u luli.Merci.A demain

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije