Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiv trik

Za pečenje jaja ne treba vam ni ulje ni tava: Potrebne su vam samo dvije minute!

Shutterstock
13.12.2023.
u 08:00

Ako ste ikada pokušali ispeći jaje u tavi bez uporabe masnoće da se ne zalijepi, vjerojatno ste stajali uz sudoper sljedećih deset minuta i ribali tavu te koristili pretjeranu količinu sredstva za pranje posuđa

Jaja se mogu napraviti na mnogo načina, ali mnogima je nedvojbeno najteže ispeći jaja, jer osim ako dno tave ne potopite maslacem, ako ne upotrijebite puno ulja ili ako nemate neprianjajuću tavu, možete misliti da je gotovo nemoguće ispeći savršeno jaje, piše Mirror

Ako ste ikada pokušali ispeći jaje u tavi bez uporabe masnoće da se ne zalijepi, vjerojatno ste stajali uz sudoper sljedećih deset minuta i ribali tavu, te koristili pretjeranu količinu sredstva za pranje posuđa. Ali što ako postoji način da se pripremi pečeno jaje bez ičega od toga – uključujući i tavu?

@rosereisman So you want to fry eggs and either don’t want to get the kitchen dirty/ maybe you’re travelling and don’t have a pan? No problem! Give this hack/ recipe a try!🍳 #rosereisman #friedeggs #microwavehack #fyp ♬ original sound - Rose Reisman

Za pečenje jaja bez tave ili čak bez uporabe ploče za kuhanje potrebna su vam samo jaja, dva papirnata tanjura i mikrovalna pećnica. Sve što trebate učiniti jest razbiti dva do najviše tri jaja na jedan od tanjura, a zatim poklopiti drugim tanjurom i peći u mikrovalnoj pećnici. Za minutu i pol u mikrovalnoj pećnici na temperaturi od 800-1000 W imat ćete pečena jaja i nećete požaliti.

Podijelivši video na svojoj stranici, Rose Reisman podijelila je trik sa svojim pratiteljima u videu od 29 sekundi. "U redu, ne želite koristiti tavu ujutro za malo finih pečenih jaja? Nema problema." Rose potiče svoje pratitelje da zamijene tavu sa samo dva papirnata tanjura i mikrovalnom pećnicom kako bi imali savršeno pečena jaja u samo nekoliko sekundi.

VEZANI ČLANCI:

Za svako jaje koje se doda u mikrovalnu pećnicu, vrijeme kuhanja trebalo bi se povećati za pola minute kako bi se bjelanjak skuhao i stvrdnuo. Nakon što su jaja bila pečena, Rose je tvrdila da "izgledaju sjajno" i da su "onakva kakva ona stvarno voli".

Trik se može mijenjati po želji, malo više vremena u mikrovalnoj pećnici učinit će bjelanjak čvršćim. Chefica je rekla da je cijela poanta trika bila "održavanje kuhinje zaista čistom" i smanjenje količine posuđa. Pratitelji i komentatori bili su zadivljeni Roseinim trikom, a jedna je osoba napisala: "Funkcionira! Obožavam to!" Rose je također pohvaljena jer je trik bio zdrav budući da se ne koristi nikakvo ulje ili mast. Druga je osoba samo dodala: "Ukusno je!"

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Komentara 1

ZE
Zeljac71
20:43 16.12.2023.

Od kada je watt mjerna jedinica za temperaturu? Je li to sada ova novo normalna znanost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije