Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarno

Neobičan trend: Kockice leda pečene na roštilju postale su specijalitet u Kini!

TikTok
08.12.2023.
u 15:30

Isječak prikazuje mušteriju koja isprobava slani naribani led, koji je opisala kao "pikantan" i "zanimljiv"

Nedavno se pojavio još jedan bizarni trend u svijetu hrane. Naime, kineski ulični trgovac redefinirao je "hladne nareske" nakon što su otkrili kako prže kockice leda na roštilju, kao što se vidi u videu koji je postao viralan na internetu, piše NY Post

U snimci koja ja zbunila mnoge, snimljenoj u Changsha, provinciji Hunan, može se vidjeti kako muškarac baca kockice leda na improviziranu tavu.  Zatim posipa sladoledni štapić s vrlo malo masnoće čilijem, kuminom, mladim lukom, korijanderom i drugim 'ukrasima'.

@cathychen95 #grilledice #fyp #foryou #chinesefood #streetfood ♬ Lalala Phonk - Bgnzinho

Isječak prikazuje mušteriju koja isprobava slani naribani led, koji je opisala kao "pikantan" i "zanimljiv". Prodavač je tvrdio da je začinjeni led, koji kupce koštao oko 2 dolara po komadu, specijalitet iz sjeveroistočne Kine - tvrdnja koju su lokalni stanovnici u međuvremenu opovrgli.

"Na sjeveroistoku ne postoji takva stvar kao što su grickalice s kockicama leda. Ovo je izmišljotina uličnog prodavača. Živio sam na sjeveroistoku puno godina, a nikad nisam vidio ovo jelo,” rekao je viši inženjer na Institutu za standardizaciju u Harbinu - koji izrađuje nacrte propisa upravljanja za certifikaciju znamenitih marki hrane u Heilongjiangu, pokrajini na hladnom sjeveru Kine.

VEZANI ČLANCI:

Do sada je još uvijek sporno točno podrijetlo, no neki vjeruju da ove jestive ledenice datiraju iz 2021. u Harbinu — ironično, na mjestu poznatog festivala leda u Srednjem kraljevstvu. Međutim, neki na TikToku tvrde da je to bila kreacija iz Changsha. 

U svakom slučaju, prženi led postao je vrlo popularan na TikToku. Kao što isječci pokazuju, ovo 'jelo' ukrašeno je svime, od sjemenki sezama do kumina, a dolazi u kockicama, kornetima i drugim oblicima poput jestivih ledenih skulptura.Unatoč minimalističkoj pripremi, očito je potrebna vještina staklopuhača da se napravi nešto što je paradoksalno tako vruće i hladno. Kako TikTok kanal, Noodou opisuje, trik je u korištenju dovoljno vatre da led ne izgori. “Mnogi se pitaju hoće li se led otopiti, ali nije ga lako otopiti zbog veličine leda”, rekli su.

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji! 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Seurat
Seurat
16:27 08.12.2023.

Od tamo sva pamet, zdravlje i blagostanje dolaze. Očit primjer kako u komunizmu rastu zdrave ideje i genijalni ljudi. Sretan je planet koji ih ima. Covid svima, a ne samo njima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije