Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna ikona

Wallis Simpson - dama sa stilom koja je kralju ukrala srce

w.e.
Foto: Vanity Fair
1/3
02.02.2012.
u 15:25

Iako je umrla 1986., Wallis Simpson i dalje nadahnjuje modne dizajnere, a bila je prepoznatljiva po luksuznom nakitu, crvenom ružu, retrouvojcima i elegantnim vintage haljinama

Žena nikad ne može biti premršava i prebogata, često je govorila Amerikanka Wallis Simpson zbog koje se britanski kralj Eduard VIII odrekao krune 1936. godine kako bi se mogao oženiti njome. Njihovu ljubavnu priču Madonna je prenijela na veliki ekran režirajući film "W.E.", a njihov sofisticiran i elegantan stil oživjela je dizajnerica Arianne Phillips, koja je i ove godine nakon "Hoda po rubu" nominirana za Oscar za najbolje kostime.

Andrea Riseborough, koju je američki Harper's Bazaar proglasio stilskom revolucionarkom, i James D’Arcy utjelovili su kontroverzni par te raskošnim Diorovim i Dunhillovm kostimima, kao i originalnim Cartierovim nakitom koji je Wallis obožavala, dočarali modni stil tridesetih i četrdesetih godina kojim su oboje toliko suvereno vladali.

- Wallis i vojvoda od Windsora gradili su životni stil na prezentaciji, to je bila doista prekrasna fasada. S obzirom na to da joj je uskraćena titula, Eduard ju je uvijek ukrašavao dijamantima da bi se osjećala kraljevski - otkrila je kostimografkinja Arianne Phillips.

Iako je Wallis umrla 1986. godine, dama besprijekorna stila koja je uvijek otmjeno nosila crveni ruž i dalje nadahnjuje modni svijet. Inspirirala je mnoge dizajnere poput Stelle McCartney, Miu Miu, Preen, Jonathana Saundersa, a Roland Mouret nazvao je jednu haljinu iz zimske kolekcije za 2011. prema njoj te je svoju fasciniranost njome opisao riječima:
-  Bila je nevjerojatno seksi. Odjeća koju je nosila bila je stroga, ali senzualna. Upravo ju je otmjen hod činio toliko atraktivnom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije