Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvrsno sredstvo

Vrlo je korisno: Ovih pet stvari možete očistiti s maslinovim uljem!

Shutterstock
17.01.2023.
u 07:00

Maslinovo ulje ima mjesto u gotovo svakoj kuhinji, no može poslužiti za puno više od dodatka za jela

Maslinovo ulje više je od običnog zdravog ulja za kuhanje.  No, ovaj dodatak jelima lako bi se mogao priključiti zbirci sredstava za čišćenje, jer može poslužiti kao odlično sredstvo za čišćenje, a pogotovo na kuhinjskim površinama od nehrđajućeg čelika. Evo na kojim sve područjima može biti korisno, piše The Kitchn.

Ne može jednostavnije: Pošpricajte odjeću s ovim i više nećete morati glačati!

1/6

Aparati od nehrđajućeg čelika

Uklonite masnoću octom, zatim upotrijebite malo maslinovog ulja i papirnatim ručnikom ili krpom, kružnim pokretima utrljajte u svoje uređaje od nehrđajućeg čelika. To će ukloniti dodatnu prljavštinu i vratiti im sjaj.  

Kožne stolice

Maslinovo ulje može popraviti ogrebotine, vratiti boju i dodati sjaj istrošenim kožnim sjedalima, kao i cipelama i drugim kožnim predmetima. Samo malo utapkajte na meku krpu i nježno utrljajte.  

Kuhinjski ormarići

Maslinovo ulje možete pomiješati s limunovim sokom, 2:1, kako biste ga utrljali na ormariće, kao i na drvene stolove i stolice.  

Tave od lijevanog željeza

Ako se na vašoj tavi od lijevanog željeza zalijepila hrana, a nemate limuna, možete napraviti piling koristeći grubu sol i maslinovo ulje kako biste uklonili ostatke i očistili površinu tave.  

Srebrnina

Usporite tamnjenje srebrnog posuđa dajući mu zaštitni sloj maslinovog ulja: samo mekom krpom istrljajte pribor za jelo s malo ulja.  

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije