Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživjela strahote

Viva se nije predala, novi život je pred njom

Viva
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
1/4
15.08.2014.
u 08:50

Kujica je na ulicama Sarajeva preživjela i udarac automobila i napad borbenih pasa, ali i dalje voli i ljude i životinje.

Mješanka dobermana Viva u Zagreb je stigla iz Sarajeva, na čijim je ulicama jedva izvukla živu glavu. Dok je ležala ozlijeđena nakon što ju je udario automobil, a vozač se nije ni potrudio da joj pomogne, napali su je psi.

Nisu to bili ulični psi, lutalice, već psi koje su njihovi vlasnici vježbali za borbe. Viva je bila dobra meta, još živa, a nije se mogla braniti. Volonteri koji su stigli na dojavu našli su je nepomičnu, u lokvi krvi. 

Zamahala repom

Mislili su da su zakasnili, no Viva je na njihove glasove zamahala repom. I tada je počela borba za njezin život, ostala je bez dijela uha, na tijelu su još vidljivi ožiljci od ugriza. Za veterinare iz Sarajeva najveći problem bila je slomljena noga, predlagali su amputaciju.

- Sarajevski volonteri na to nisu pristali pa su pomoć potražili u Zagrebu. Viva je operirana u veterinarskoj ambulanti Vet point, gdje je ostala mjesec dana. Privremeno sam je udomila kako se ne bi morala vratiti u Sarajevo – kaže Zagrepčanka Ivana (podaci u uredništvu), koja ni trena nije dvojila i odmah je ponudila pomoć.

Otklonila strahove

Priznaje, ipak se pomalo bojala da će Viva zbog svega što je prošla biti ili plaha ili agresivna, ali kujica je ubrzo nakon dolaska u njezin dom otklonila sve strahove.

- Divna je, nema u njoj trunke agresivnosti, ali ni straha. Viva voli sve, štenad, male pse, velike pse, ježa na livadi, mog zeca. Samo dijeli puse, a djecu obožava, baci se na leđa i čeka da je maze. Ne boji se grmljavine, ne laje, ne cvili, a kad dođem s posla ne zna što bi od veselja – hvali Ivana svoju privremenu podstanarku. Kako je i operacija bila uspješna, Viva još neko vrijeme ne smije trčati, a onda će krenuti i u novi život.

- Javili su nam se udomitelji i izvan granica Hrvatske, među njima i iz engleske udruge koja se brine o dobermanima – kaže Zagrepčanka koja već sada zna da rastanak neće biti lak. Viva osvaja sve koji je upoznaju, dodaje, i zaslužila je život pun ljubavi i nježnosti.  Ništa manje ne dolazi u obzir.

>> Pogodite tko su naši najčešći cimeri. Ima ih svaki 10. Zagrepčanin

Komentara 1

DP
Dule Pacov
11:21 15.08.2014.

lepa je, da su joj oci boje krzna ne bih provalio da je dzukela, kastracija pre svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije