Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Vaša omiljena poza govori puno toga o vama, evo što kažu stručnjaci

Shutterstock
22.06.2023.
u 21:30

Postoje brojne seks poze, a svaka o vama otkriva nešto drugo

Jeste li se ikada zapitali zašto najviše volite baš određenu pozu u seksu? Naime, način na koji se intimno volite povezati sa svojim partnerom više je od želje, on podsvjesno otkriva vaše unutarnje misli, priželjkivanja te detalje osobnosti i karaktera. Prema seksualnim terapeutima, omiljeni položaj u seksu može otkriti puno detalja o vama, piše Vice.

Misionarska poza 

Položaj se, tradicionalno, obično odnosi na ženu koja leži na leđima dok se muškarac nalazi na njoj. Terapeuti tvrde da ako je misionarska poza vaš omiljeni položaj, to znači da cijenite intimnost u spavaćoj sobi. Za žene u konačnici to znači da traže povezanost s partnerom u kojoj vole da oboje gledaju jedno drugom u oči. Muškarci koje vole ovu pozu su 'zaštitničku osobnost' i odbijaju dopustiti da netko vlada nad njima.Također, ovaj položaj govori da vole igrati na sigurno.

VEZANI ČLANCI: 

Kaubojka poza

Poza se odnosi na ženu koja se nalazi na 'vrhu', odnosno na muškarcu. Prema terapeutima, to znači da ženska osoba obožava stvari imati pod kontrolom i biti dominantna. Ove žene su samopouzdane, sigurne u sebe i uživaju u pažnji, a također su i vrlo pustolovne. U međuvremenu, stručnjaci ističu da ako muškarac uživa u ovom položaju, vjerojatno je pokoran i želi da i on i partnerica budu zadovoljni u spavaćoj sobi. Samouvjereni su i rado preferiraju da partnerica vodi. 

Žlica poza

Radi se o intimnom seksualnom položaju u kojem oba partnera leže na boku, a žena je ispred muškarca. Parovi se također nalaze u zagrljaju. Osobe koje vole ovu pozu očito su duboko u svojoj zoni komfora i uživaju u onome što im je jako dobro poznato. Vole da stvari u krevetu budu intimne i da sve bude prilično polako i blisko. Ženske osobe ponekad mogu biti sramežljive, ali su prirodno strastvene i osjetljive osobe koje cijene dugotrajnu vezu. Muškarci koji vole navedenu pozu brinu o svojim partnericama i žele da se osjećaju dobro i dosegnu vrhunac. 

Doggy poza

Obično žena 'kleči' oslonjena na dlanove ili laktove, a muškarac penetrira straga. Terapeuti tvrde da su velike šanse da osobe kojima je ovo omiljena poza, zapravo ne vole intimnost. Žele da partner preuzme kontrolu i to može značiti da vole biti podložni. Njihova pouzdanost ih čini snažnima, a zauzvrat su voljni isprobati nove stvari. 

Stojeći položaj

Ovo je svaki seksualni položaj koji uključuje da jedan partner stoji tijekom spolnog odnosa. Prema terapeutima, to znači da ste oboje pustolovni i da uživate u spontanosti. Žene koje vole ovaj položaj su neovisne i samouvjerene, a muškarci su nezavisni, karijeristi,  koji se možda neće lako skrasiti. 

Poza 69

Terapeuti objašnjavaju da su ljudi koji uživaju u ovoj pozi slobodoumni i tuđe zadovoljstvo stavljaju ispred svojega. Oni vole seks, vrlo su senzualni i svaki odnos žele učiniti posebnim.To također znači da su te osobe pomalo divlje, ali se ne srame to priznati. Autentične su i vole biti jedinstvene u svemu, pa tako i u seksu.

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije