Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za svjež izgled

Uzalud se trudite ako loše spavate. Najveći neprijatelj ljepote krije se u krevetu

umor, nesanica
Foto: Thinkstock
07.04.2014.
u 10:55

Ako kombinirate dovoljno sna s dovoljno unosa tekućine, vjerujte nam da rezultati neće izostati.

Nedostatak sna, zbog nesanice ili čestog buđenja noću, nepovoljno utječe na opće zdravlje, pa tako i na kožu.

Naš organizam doživljava kroničnu neispavanost kao izvanredno stanje, zbog čega proizvodi hormone stresa. Ovi hormoni signaliziraju organizmu da preusmjeri kisik i hranjive tvari od kože prema glavnim unutarnjim organima.

Kod ovog problema nema kompromisa - noćni san mora trajati najmanje sedam sati. U danima kada to objektivno ne možete ostvariti, nemojte gledati TV, niti raditi na računalu prije odlaska na spavanje.

Znanstvena istraživanja pokazuju da rad pri blještavoj svjetlosti (npr. za kompjutorom) smanjuje produkciju melatonina - hormona koji regulira ciklus san - budno stanje, te uzrokuje nemogućnost da se utone u san ili učestalo buđenje tijekom noći.

Za svjež jutarnji izgled, nakon jedne takve noći, koristite serum. Ako kombinirate dovoljno sna s dovoljno unosa tekućine, vjerujte nam da rezultati neće izostati. Obećajemo da ćete promjenu vidjeti već nakon tjedan dana!

Najbolje bi bilo da prije spavanja uzmete nego lagano štivo kojim opuštate mozak i polako utonete u san.

>>Loše stvari koje su zapravo dobre za kožu

>>Ovo je 9 totalno 'uvrnutih' trikova za ljepotu koji stvarno djeluju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije