Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra prilika

Uvreda je za Talijana svako sniženje manje od 50 posto

outlet-novi
Arhivska fotografija
03.01.2010.
u 14:52

Rasprodaje diljem Italije, nama posebno poznate one u Regiji Venezia Friuli Giulia i Trstu, počele su nešto ranije. Tradicionalno traju do kraja ožujka, a njihovi se popusti zaista mogu tako i nazvati

Rasprodaje diljem Italije, nama posebno poznate one u Regiji Venezia Friuli Giulia i Trstu, počele su nešto ranije. Tradicionalno traju do kraja ožujka, a njihovi se popusti zaista mogu tako i nazvati.

Talijani smatraju uvredom za kupca ako je jesensko-zimska kolekcija snižena 10, 20 ili 30 posto. Prava rasprodaja za njih znači prepolovljenu cijenu. Roba s potpisom često se prodaje i na zatvorenim raspodajama za stalnu i odabranu klijentelu.

Prodaje se sve, od asesoara, kozmetike, parfema, odjeće, obuće pa do posteljine, a kupci ne biraju previše jer su cijene i više no prepolovljene. Tako ćete, npr., torbicu u Trstu dobiti za trećinu zagrebačke cijene. Imate li sreće pa još vratite i porez, na dobitku ste.

Isplati se čak i kupovina krzna i zlata jer su siječnju i oni jeftiniji. Sniženja u robnim kućama dosežu i 70 posto, a posebno su povoljne cijene dječje odjeće i obuće. Vrlo jeftino može se pronaći i sve za sniježne sportove.

I oprema za kućanstvo, pa čak i namještaj, ugodno će iznenaditi. Sniženja su počela i u susjednoj Austriji. Trgovine po Beču, Grazu i Salzburgu još prije Božića mamile su kupce popustima od 30 posto.

S obzirom da su inače cijene niže nego u Zagrebu, a uz mogućnost povrata PDV-a i odgode plaćanja ako koristite kartice, kupovina se isplati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije