Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namirnice za pet

Umorni ste i bezvoljni? Postoji hrana koja će vam vratiti energiju!

Shutterstock
20.11.2019.
u 07:00

Ako se borite da ostanete budni na svome radnom mjestu, sigurno ste se već zapitali u čemu je problem. Koliko god kava popili, ništa vam ne može vratiti prijeko potrebnu energiju i stalno se osjećate loše i bezvoljno.

Možda biste trebali razmisliti o tome što jedete. "Kombinacija proteina, masnoća i zdravih ugljikohidrata održava energiju zbog vitamina i minerala", kaže nutricionistica Valerie Goldstein.
Ona kaže kako je tijelu potrebno dati gorivo zbog kojeg ćete se osjećati dobro i energično cijeli dan, a ovo je hrana koja će vam pomoći:
Bademi
Sadrže vitamin B7 koji hranu u vašem tijelu pretvara u energiju. Nakon posla umjesto kave pojedite šaku badema, osjećat ćete se bolje.

Junetina
Veliki je izvor željeza zbog čijeg su nedostatka ljudi često anemični. Tijelu je potrebno željezo kako bi kisik mogao putovati kroz vašu krv, a na određenim raziama željezo se koristi za pretvorbu energije.
Zobena kaša 
Zdravi su ugljikohidrat prepun kalcija, vlakana i proteina. Napravite je s mlijekom i bit ćete siti nekoliko sati.
Dagnje
Školjke koje si svi mogu priuštiti, a pune su vitamina B12 koji proizvodi energiju. Taj vitamin potreban je i za cijeli metabolički proces te je ključan za pretvaranje hrane koju jedemo u energiju.

Jaja 
Umjesto druge kave na poslu, pojedite jaja jer su puna proteina, joda te vitamina B6 i B12 te su izvrsna za podizanje energije.
Piletina
Jedite piletinu kako biste unijeli koenzim Q10 koji je potreban da bi se oslobodilo 95 posto energije iz ljudskog tijela. Važan je i za zdravlje organa, posebno srca, jetara i bubrega.
Špinat
Svima je poznato da je Popaj uvijek jeo špinat kako bi bio snažan, a to nije daleko od istine jer je špinat bogat magnezijem, mineralom koji je potreban našem tijelu za cijeli energetski proces. Najbolje je da ga kupite kod kumica na tržnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije