Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravite ga sami

Umara vas nošenje maske i pod njom teško dišete? Poprskajte je sprejem od eteričnih ulja!

maska
unsplash.com
20.12.2021.
u 15:29

Eukaliptus je odličan za održavanje čistih i prohodnih sinusa i dišnih putova, citrusi pomažu u podizanju raspoloženja, dok paprena metvica pruža prirodni energetski 'boost', kaže Jill Nystul.

To što su trenutno zbog pandemije nužne, medicinske maske nikako ne čini i omiljenim predmetom udobnim za nošenje, a većina se nada brzom povratku u staro normalnokad nam COVID-19 više neće predstavljati bitnu opasnost, a maske će kao dio outfita biti popularne samo među liječnicima s kirurgije...

A dok to čekamo, stručnjakinja za čišćenje i vođenje kućanstva i pokretačica portala OneGoodThingbyJillee.com Jill Nystul smislila je kako si olakšati život - i disanje - pod maskom, a njeno je rješenje - DIY sprej.

7 namirnica pomoću kojih će vaši zubi postati bijeli kao iz reklama

maska
1/8

- Svi se veselimo danu kad ćemo opet živjeti bez maski, a najgore je sigurno onima koji ih moraju svaki dan nositi na poslu, po osam ili više sati bez skidanja - rekla je Nystul koja je smislila jednostavni sprej s eteričnim uljima koji će pomoći smanjiti stres i takozvani 'umor od maske'.

Odabir ulja 

Dobro je, kaže Nystul, što svatko može sam za sebe; prema mirisu i učinku koji traži; izabrati eterična ulja koja će mu najviše koristiti, a ona savjetuje nekoliko njih:

  • eukaliptus je odličan za održavanje čistih i prohodnih sinusa i dišnih putova.
  • citrusi (limun ili naranča) pomažu u podizanju raspoloženja.
  • paprena metvica (pepermint) pruža prirodni energetski 'boost'.
  • lavanda je izvrsna za smirenje.
  • kamilica smanjuje tjeskobu i ublažava predmenstrualne tegobe.

Foto: Shutterstock

Kako napravit sprej za masku

Tebate: 

3 jušne žlice Izopropilnog (rubbing) alkohola
20 kapi eteričnog ulja
1-6 jušnih žlica destilirane vode (ovisno o veličini bočice)
Staklenu bočicu s raspršivačem

Pomoću posude s mjericom ili malog lijevka u staklenu bočicu uspite alkohol i eterična ulja, začepite je i snažno protresite.

Ponovno odčepite bočicu i do njenog vrha dodajte destiliranu vodu, pa opet zatvorite i još jednom dobro protresite.

Kako koristiti sprej

Držeći bočicu 30-ak cm od čiste maske za lice, lagano poprskajte obje strane maske ali ne previše, da ne bude mokra već da ostane malo vlažna, savjetuje Nystul.

Ako imate COVID, ovo su simptomi koje ćete vrlo vjerojatno prvo osjetiti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije