Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirisi mora

Uljepšajte si jesen jadranskim buketom za tijelo i dušu

camerapress
Camerapress/Guliver
08.09.2012.
u 08:00

Smilje sjajno ‘pegla’ bore, lavanda je odlična za osjetljivu kožu i opuštajuće kupke, ružmarin jača koncentraciju, a lovor i bor pomažu protiv umora i osvježavaju prostor

Eterična ulja drevnog jadranskog raslinja savršena su za dobar izgled, zdravlje i raspoloženje. Smilje izvrsno obnavlja kožu i “pegla” bore. Lavanda je odlična za osjetljivu kožu te za opuštajuće kupke i masaže.

Nekoliko aromaterapijskih savjeta za posao: ružmarin jača koncentraciju, a lovor i alepski bor izvrsno osvježavaju prostor i pomažu protiv umora!

Aromaterapeutske pripravke za ljepotu i opuštanje lako možete pripremiti i sami, a recepte preporučuje aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

HIDRATANTNA MASKA ZA LICE

1 žlica sojina vrhnja

½ žlice maslinova ulja

1 kap esencijalnog ulja prave lavande

LOSION ZA REGENERACIJU KOŽE I KOSE

50 ml (1/2 dcl) macerata gospine trave (kantariona)

10 ml soka aloa vere

30 kapi esencijalnog ulja prave lavande

Sastojke pomiješajte i ulijte u bočicu s raspršivačem. Prije uporabe dobro protresite. Nanesite na kožu nakon tuširanja umjesto uobičajenog losiona.Poprskajte suhu kosu 2-3 sata prije pranja. Veću količinu utrljajte u vrhove, a manjom količinom izmasirajte vlasište. Ostavite na kosi 2-3 sata, pa je dobro operite na uobičajen način.

SLANA KUPKA

100 g morske soli

10 ml (cca 1 žlica) djevičanskog maslinova ulja

10 kapi esencijalnog ulja alepskog bora

10 g magnezijevog klorida

10 g sode bikarbone

MIRIS MORA NA POSLU

Na prirodni materijal: češer, komadić drveta, terakote… nakapajte 5-7 kapi eteričnog ulja ružmarina (kemotip kamfor ili 1,8 cineol). Stavite na radni na stol, kad osjetite umor i manjak koncentracije – pomirišite!

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA URED

U staklenu bočicu s raspršivačem dodajte:

1 žličicu 70-postotnog alkohola

10 kapi eteričnog ulja ružmarina (kemotip kamfor)

10 kapi eteričnog ulja lovora

30 kapi eteričnog ulja limuna

50 ml (1/2 dcl) destilirane vode

Prije upotrebe protresite i raspršite po prostoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije