Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati!

Ulje koje ste koristili za pečenje moguće je opet upotrijebiti: Evo kako ćete ga pravilno sačuvati

Shutterstock
13.06.2023.
u 08:00

Ulje koje ste već koristili za prženje možete koristiti ponovno, ali slijedite ove savjete za skladištenje..

Ulje je neophodna namirnica u kuhinji, no nažalost, njegova cijena baš i nije jeftina. Upravo iz tog razloga, nije loše znati kako sačuvati ulje nakon što ste s njim već pekli. Naime, ako niste znali, ulje koje ste prethodno koristili za prženje i pečenje moguće je ponovo upotrijebiti. ali trebali biste obratiti pažnju na to kako ga pravilno sačuvati sljedeće upotrebe, piše Tasting Table.

Kada završite s prženjem, pustite da se ulje ohladi. Kada dosegne sigurnu temperaturu, odvojite komadiće hrane koji su ostali u njemu. Zatim postavite fino cjedilo ili gazu preko posude u kojoj ga namjeravate pohraniti i procijedite ulje. Budite oprezni prilikom ulijevanja, jer na dnu friteze mogu biti veći komadi otpadaka. Odbacite ih zasebno.

VEZANI ČLANCI:

Nakon toga, čuvajte ulje u zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu. Ne postoji službeno pravilo o tome koliko puta možete ponovno upotrijebiti ulje; međutim, pokvarit će se što ga više koristite, a to onda neće biti ni ukusno, a niti sigurno. Ako je zamućeno, ima čudan miris ili se na njemu stvorio sloj filma, vrijeme je da ga zamijenite novim uljem. 

Također, postoji jednostavan način za odrediti kad je pravi trenutak za zamijeniti ulje. Naime, dok pržite, pazite da se ulje ne dimi jer to je znak da su se u njemu počeli stvarati štetni spojevi. 

Stručnjaci otkrili: Nemojte držati ulje na ovom mjestu jer može biti štetno!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije